HIVATALOS: Sébastien Haller a Borussia Dortmund játékosa!

A BL-résztvevő Borussia Dortmund leigazolta a 28 esztendős Sébastien Hallert. Az elefántcsontparti játékos a holland Ajax mezét cserélte le a BVB dresszére, szerződése 2026. június 30-ig szól.

“Nagyon örülünk annak, hogy leigazolhattuk Sébastian Hallert. Ő egy tapasztalt csatár, aki nemrégiben nagy szenzációt keltett a Bajnokok Ligájában, de a Bundesligát is jól ismeri, és már bizonyította tudását és befejezőkészségét egyaránt. Ez az egész, amit ő képvisel, rendkívül ígéretes. Sébastien fizikailag rendkívül erős, és ki is tudja használni az adottságait. Ez kiegészül a tapasztalatával, így a mi fiatal támadójátékosaink részére komoly támogatást és stabil bázist nyújthat. A tárgyalásaink során egyértelművé tette, hogy nagy ambíciói vannak a BVB-val karöltve.” – mondta el róla a sportigazgató, Sebastian Kehl.

Haller nem csupán a holland élvonalban remekelt az előző idényben, ahol gólkirályként zárt 21 találattal, de a BL-ben is emlékezetes szezont produkált. 11 találatig jutott, amivel a harmadik helyen zárt a kiírás góllövőlistáján, ráadásul a csoportkörben minden mérkőzésen betalált, amire korábban csak Cristiano Ronaldo volt egyedül képes. Haller korábban a Bundesligában is bizonyította gólérzékenységét, hiszen a Frankfurt mezében 60 találkozó alatt 24 találatot jegyzett 2017 és 2019 között.

Haller június végén érkezett Dortmundba, hogy megcsodálhassa klub edzőközpontját és – természetesen – stadionját, a Signal Iduna Parkot is. Izgatottan beszélt az előtte álló időszakról, és elmondta: “A stadion remek, de a legjobb stadion sem ér semmit a szurkolók nélkül. Immáron a BVB család tagjaként alig várom, hogy érezhessem több, mint 80.000 szurkoló biztatását a mérkőzéseken. Remélem, hogy együtt remek dolgokat érhetünk el az elkövetkező években, és hogy lesz alkalmunk arra, hogy együtt ünnepelhessünk sikereket.”

Haller a hétvégén csatlakozik a csapathoz, mezszáma pedig a 9-es lesz, ami a klasszikus befejező csatárok hátán szokott virítani. Reméljük, hogy Fekete-Sárgában is hasonlóan erős teljesítményt fog nyújtani, üdv a fedélzeten!