Két tesztmérkőzés, két győzelem, két gól – 2-0-s siker Drezdában

Köszönhetően Alex Meyer remek védéseinek, valamint a két középhátvéd, Mats Hummels és Antonios Papadopoulos védéseinek, a Borussia Dortmund második felkészülési mérkőzését is megnyerte: nagy létszámú közönség előtt múlta felül 2-0-ra a másodosztályú Dynamo Dresden együttesét.

A reggel folyamán a Borussia újabb kemény edzést teljesített Dortmundban, majd ezt követően repültek Drezdába – és továbbra is nélkülözniük kellett válogatottban játszó játékosaikat, akik teljesítményvizsgálaton vettek részt. 18 játékos nélkül indultak el tehát, a profik közül csak Dahoud, Hummels, Wolf és Passlack volt jelen, valamint Moukoko is a csapattal utazott.

A drezdaiak, akik két hete kezdtek neki az idénynek rögtön nyomással indítottak, és két veszélyes helyzetet is kialakítottak a mérkőzés korai szakaszában. A túloldalon Aning volt az,a ki az első lövést regisztrálta távolról, de a drezdai hálóőrnek, Müllernek ez nem okozott problémát. Nem sokkal később az Aning által elvégzett szögletből érkező labdát Hummels fejelte mellé, de később korrigált: újra Aning szögletéből indult az akció, amit Hummels ezúttal pontosan fejelt a 13. percben.

A vezetés többször is veszélyeztetve volt: Borowski (15′) és Kutschke (17′) is szabadon maradt Meyerrel szemben, de a dortmundi hálóőr kiváló védékeset mutatott be, és amely időszakban közel 10 percig a középpálya nem létezett az akciók középpontjában. A 4-1-4-1-es felállásban játszó Dortmund ekkor újabb remek lehetőség előtt állt, de a 14. percben Moukoko lövése mellészállt. A mérkőzés ekkor nyugodtabb tempóra állt át, és a szünet előtt nem sokkal a dortmundi szurkolók rákezdtek a buzdításra. Ez lendített is újfent a csapaton, és újabb Aning-szöglet előzte meg a következő gólt: a hazaiak nem tudták tisztázni a laposan érkező beívelést, ami így visszajutott hozzá, majd a bal oldalról újfent középre próbálta juttatni a labdát, ezúttal sikerrel, a fenn tartózkodó Papadopoulos gólra váltotta az akciót a 41. percben.

A szünet után három új játékos érkezettt a pályára Kamara, Fink és Pohlmann személyében Dahoud, Michel és Aning helyett, valamint Moukoko is hátrébb került, teret adva ezzel Finknek – és abszolút dominánssá vált a mérkőzésben a csapat. Az 52. percben Rothe tette próbára a korábbi BVB-s Drljacát, aki Müllert váltotta a kapuban, de nem járt sikerrel, és lábbal remekül tisztázott. Nem sokkal később Pohlmann és Fink is fennakadt a hálóőrön (57. perc), majd Eberwein is a 70. percben Simic passzát követően. Az utolsó percekben a Dynamo is újra éledezni kezdett, de a 84. percben Knipping kísérletét Meyer védte, és nem is született újabb találat, így második felkészülési mérkőzését is megnyerte Terzic csapata.

A BVB kerete (zárójelben cseréik): Meyer – Passlack (66′, Semic), Papadopoulos, Hummels (66′, Collins), Rothe (66′, Bueno) – Dahoud (46′, Kamara) – Wolf (66′, Simic), Eberwein (83′, Ludwig), Michel (46′, Pohlmann), Aning (46′, Fin) – Moukoko (66′, Rijkhoff).