Kemény és összeszedett teljesítményt mutattunk – a mérkőzés értékelései

A csapat végrehajtotta az edző által adott utasításokat, és magabiztos, 3-0-s sikerrel zárta a Német Kupa első fordulóját az 1860 München ellen. A mérkőzést követően Edin Terzic, valamint a remekül debütáló Karim Adeyemi osztotta meg gondolatait a médiával.

Edin Terzic: “Remek mérkőzést játszottunk, kemény és összeszedett teljesítményt mutattunk. Már a kezdő sípszó pillanatától remek rajtot vettünk, ezt meg is lovagoltuk és három gólt is szereztünk, bár a harmadik állítólag les volt – itt talán volt egy kis szerencsénk. A második félidőben is határozottak és pontosak akartunk maradni, és öt vagy hat további ígéretes helyzetet alakítottunk ki, azonban azt is el kell ismerjük, hogy nem volt minden tökéletes ebben a negyvenöt percben. Összességében viszont elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel, különösen az első félidőben nyújtottal. Az volt a célunk, hogy nekik menjünk újra és újra az egy az egy elleni szituációkban, előnyt akartunk kovácsolni abból, hogy emberfogásos védekezéssel játszottak. Ez volt a kulcsa annak, hogy területeket nyissunk meg, és a taktikánk nagyon jól működött.”

Karim Adeyemi: “Mi voltunk a favoritok, az 1860-nak nem volt vesztenivalója, jó mérkőzést játszottunk. Dominánsak akartunk lenni, és rengeteg gólt kívántunk lőni – ezt jól is csináltuk az első félidőben.” A csapatból ketten is négyszer lőttek kapura Malen és Adeyemi személyében, és bár utóbbinak szerencséje volt, ez nem kisebbíti az érdemeit. A kísérletezések kapcsán hozzátette: “Ha kapura lősz, mindig van esély arra, hogy az be is megy. Remek játékot játszottunk, jól építettük fel az akcióinkat, és ez az, ami számít. Nyolc nap múlva újra pályára lépünk, és a legjobbunkat fogjuk nyújtani.”