Schlotterbeck, a labdamágnes, Malen, a megállíthatatlan – a mérkőzés érdekességei

A Borussia Dortmund zsinórban 27. idegenbeli mérkőzésén talált be a Német Kupában, amivel tovább bővítette a klubrekordot. A mérkőzés érdekességei következnek.

Dominancia: A Fekete-Sárgáknak 24 lövésük volt a mérkőzésen, míg ellenfelüknek mindössze egyet engedtek. A szögletarány is egyértelműen egyoldalú volt, 15-2 a BVB javára. A Borussia a szerelésekben is erősebb volt, párharcaik 76%-át nyerték meg. Az 1860 München edzője, Michael Köllner erre csak annyit tudott mondani, hogy látszik a különbség a két osztály között.

Irányítás: Ő lőtte az első gólt, ő indította meg az utat a másodikhoz, és gólpasszt adott a harmadiknál: Donyell Malen nemcsak benne volt mind a három dortmundi gólban, hanem a 24 lövésből 9-et maga vállalt mindezt úgy, hogy 67 percig volt a pályán. A DFB őt neveztek meg a mérkőzés legjobbjának, amire az érintett úgy reagált: “Jó érzés, de nem annyira jó, mint az, hogy segíthettem a csapatot”. Edin Terzic nem győzte dicsérni játékosát: “Donny megállíthatatlan volt az egy az egy elleni szituációkban.”

Mágnesként vonzza: A statisztikák szerint 1.021 labdaérintése volt a Dortmundnak, ebből 145 Nico Schlotterbecknél volt. A középhátvéd mindenki másnál többet passzolt, összesen 139-et, ráadásul ennek 97%-a csapattársat talált meg.

Garantált gólok: A BVB a Német Kupában zsinórban 27. idegenbeli mérkőzésén is betalált, ez a klub leghosszabb szériája. A legutolsó mérkőzés, ahol idegenben nem találtak be, 2013. február 27-re tehető, akkor a Bayern München ellen 1-0-ra veszített a csapat a negyeddöntőben.

A védelem utolsó vonala: Marco Hiller talán hibázott a Dortmund harmadik góljánál, de kétség kívül megvédte csapatát egy ennél is súlyosabb vereségtől, hiszen nyolc lövést is hárítani tudott. A túloldalon kollégájának eseménytelen napja volt, Kobelnek ugyanis egyetlen védést sem kellett bemutatnia.