HIVATALOS: Manuel Akanji a Manchester City játékosa!

A Borussia Dortmund 27 esztendős középhátvédje, Manuel Akanji azonnali hatállyal csatlakozott a Premier League-ben szereplő Manchester City együtteséhez. A svájci válogatott játékos a tegnapi nap során esett át az orvosi vizsgálatokon, és hosszú távra szóló szerződést írt alá a bajnokcsapattal.

A védő 2018 januárjában érkezett hozzánk az FC Basel csapatától, és Fekete-Sárgában 153 mérkőzésen lépett pályára, melyek során négy gólt szerzett, valamint háromszor volt a német Bundesliga ezüstérmese. Akanji örökké a BVB-történelem része marad azáltal, hogy a magasba emelhette a Német Kupát, köszönhetően annak, hogy 2021. május 13-án 4-1-re nyert a Dortmund a Lipcse elleni a berlini Olimpiai Stadionban.

“Manuel Akanji hónapokkal ezelőtt jelezte nekünk szándékát, miszerint elhagyná a BVB-t a nyáron. Ennek eredményeképp újrastrukturáltuk a középső védelmünket a jövőre való tekintette. Ezen okból kifolyólag az elmúlt hetek egyértelműen nem voltak könnyűek a számára, de Manuel rendkívül professzionálisan kezelte a helyzetet, és nem támadta ezért a Borussia Dortmundot. Szeretnénk köszönetet mondani Manunak a Fekete-Sárgáknál eltöltött sikeres időszakáért, és a legjobbakat kívánjuk neki és csaladjánák, valamint sikereket az új csapatánál – kivéve azokon a mérkőzéseken, mikor ellenünk játszanak. Örülünk annak, hogy az az álma, hogy a Premier League-ben játszhasson, immáron valósággá vált.” – méltatta a távozó játékost a sportigazgató, Sebastian Kehl.

Maga a játékos úgy nyilatkozott: “Mint sportember és édesapa, rendkívül csodálatos és hasznos időt töltöttem Dortmundban, amit soha nem felejtek. Különösképp szeretnék szívből jövő köszönetet mondani a Borussia Dortmund szurkolóinak, valamint csapattársaimnak az elmúlt években nyújtott támogatásáért. Öröm volt játszani a Sárga Fal előtt, és mindig boldogan fogok visszatérni a Signal Iduna Parkban. A Bajnokok Ligájában hamarosan újra találkozunk!”