Lenyűgöző rajt, majd tisztes helytállás a végéig – út az 1-0-s győzelemig

A Borussia Dortmund győzelemmel kezdte a hétközi/hétvégi mérkőzésdömpingek zsúfolt sorozatát. A Bundesliga 5. játéknapján Marco Reus találata döntött a Hoffenheim ellen megnyert 1-0-s találkozó során.

A mérkőzés gyors iramú volt már a kezdő sípszótól kezdve. Alig 30 másodperc telt el, mikor Hummelsnek kellett megfékeznie Ruttert, aki látszólag lesről indulva iramodott meg. A túloldalon a második percben Wolf adott le figyelmeztető lövést, amit Baumann ütött ki. Az első negyedórában komolyabb helyzet nem alakult ki, a 16. percben viszont Bynoe-Gittens élesen lőtte meg a labdát balról Brandt felé, aki az érkező Reusnak továbbított. A csapatkapitány balról tört előre, és hét méterről lőtte ki a jobb felső sarkot.

Három perccel később Wolf ívelt be egy labdát, de az túl magasnak bizonyult – Modeste ugyan elérte, de a kapu fölé tudta csak fejelni. Modeste nem csak befejezőként bizonyult élettelinek középen, de a szélekről is adott beíveléseket. Bynoe-Gittenst meg is lepte kissé az egyik gyors beívelésénél, és a labdát nem sokkal a bal kapufa mellé lőtte a 22. percben, ami hatalmas lehetőség volt az előny növelésére. Fél óránál járva volt egy kezezés Kabak részéről, és bár a képek erről árulkodtak, ezért nem járt büntető…

A Borussia játékosai boldogtalanok voltak amiatt, hogy nem tudtak többet kihozni az első félidő végéből: először Bynoe-Gittenst kellett ápolni, majd lecserélni egy vállsérülés okán. Egy embernyi hátrányban Bellingham iramodott meg Meunier passzával a jobb oldalon, és gyönyörűen tette hátra Reusnak, akinek tekerése elszállt a kapu fölött a 43. percben. Két perccel később Bellingham lőtt távolról kapura, de Baumann ki tudta ütni, így a kapu tetején landolt a játékszer.

A második félidőre a Hoffenheim három ponton is váltzotatott, és már a játékrész elején két, kapura tartó lövéssel riogatott, azonban nem sikerült kiegyenlíteniük az erőviszonyokat, a Dortmundé maradt a fölény. Az egyetlen dolog, ami nem illett ehhez a mérkőzéshez és a remek atmoszférához, az a találkozó állása volt. Nem sokkal a második negyvenöt perc indulását követően Brandt szöktette meg túl hosszan maga előtt a Bellinghamtől kapott labdát, és egy hoffenheimi játékos így szögletre tudta menteni az akciót.

A 67. percben a Borussia megjutalmazhatta volna magát egy második góllal a teljesítményéért, azonban Baumann két hatalmas védést is bemutatott előbb Hazarddal, majd pedig az érkező Modestével szemben. Az utolsó percekhez közeledve a Hoffenheim rendezni kezdte támadósorait, és Terzic beküldte Sülét, és átalakította a felállást 3 védős, 5 középpályás rendszerre (Meunier és Hazard hagyta el ekkor a pályát). A Borussiából hirtelen hiányozni kezdett az összetartás az előretöréseknél, és darabos lett a játék, és bár a Hoffenheim tartotta a nyomást, a stabilan játszó Hummels és az általa vezetett védelem állta a sarat, így kialakult az 1-0-s végeredmény, amivel fontos három pontot szerzett a csapat.

A mérkőzés videós összefoglalója: