Reus: “El akartuk kapni a fonalat”

A Hoffenheim elleni szoros, de megérdemelt győzelmet követően Edin Terzic, Marco Reus, Salih Özcan és Julian Brandt osztották meg gondolataikat a találkozó kapcsán.

Edin Terzic (sajtókonferencia): “Remek teljesítményt nyújtottunk, különösen az első játékrészben. Tudtuk, hogy a TSG erős a párharcokban, és biztosítani akartuk, hogy túl későn tudjanak reagálni azáltal, hogy remekül pozícionáltuk magunkat, és nagy tereket hagytunk nekik. Ennek eredményeképpen szép számmal teremtettünk gólszerzési lehetőségeket, és távol tudtuk őket tartani a kapunktól, ez kiválóan működött. A második játékrészben túl sok labdát adtunk el. Nagyon komolyan védtük a kapunkat a legvégsőkig, és profin kezeltük a helyzetet: ez egy jó lépés volt a megfelelő irányba, ha azt nézzük, hogy 14 nappal ezelőtt mi történt (a brémai vereségre való utalás – a szerk.).”

Marco Reus (DAZN): “Nagyon jól teljesítettünk az első játékrészben, jól bántunk a labdával, és remek helyzeteket teremtettünk. Nem volt ez igaz a második játékrészre, az erőtartalékain elapadtak. Sokat kellett futnunk, és senki nem húzta ki magát ez alól. Képesek vagyunk 90 percen át hajtani, és összességében jól is védekeztünk. Könyörtelenebbül kellett volna előretörnünk, és 2-0-ra növelhettük volna az előnyünket. Szoros mérkőzés volt, de a végén mi örülhettünk a győzelemnek. A Bréma ellen sokkot kaptunk, de a berlini győzelemre tudtunk építeni. El akartuk kapni a fonalat, így minden könnyebbé válik – ezt viszont a kemény munka előzi meg.”

Salih Özcan (BVB TV): “Egy intenzív mérkőzést döntöttünk el a magunk javára. Megpróbáltuk lezárni a centrumterületet, mivel a Hoffenheim erőssége azon a részen rejlik. A tény, hogy három ponttal gazdagodtunk, még kedvesebbé teszi nekünk ezt a mérkőzést.”

Julian Brandt (DAZN és BVB TV): “Nagyon jó első félidőt játszottunk. A hibát az jelentette, hogy nem tudtuk lezárni a mérkőzést, emiatt idegessé vált a vége. Megvoltak a lehetőségeink arra, hogy 2-0-ra módosítsuk az állást. Számomra nem minden működött ma jól, néhány szituációt jobban is megoldhattam volna. Örülök viszont annak, hogy nyertünk, ez minden másnál fontosabb.”