Süle szólója gyújtotta be a rakétákat, háromig számolt a BVB

A Borussia Dortmund 3-0-ra nyerte meg első csoportkörös mérkőzését az idei Bajnokok Ligájában a Köbenhavn ellen, amivel a tabella második helyén áll a 4-0-ra nyerő Manchester City mögött.

Forró időben kezdték meg a találkozót a felek – a nap még épp nyugodott a Keleti Lelátó fölött, és a pálya hőmérsékléte 30 fok körül mozgott. Ebben az idilli hangulatban regisztrálta első lövését a dán együttes 30 másodpercet követően, mikor Zeca lőtt kapura, de kísérlete a bal kapufa mellett szállt el. A túloldalon a 9. percig kellett várni, az életteli játékot mutató Brandt adott remek labdát Modestének, aki 11 méterről középről vétette el a lövését. Ezt követően Falk veszélyesen közel került ahhoz, hogy büntetőt ajándékozzon a Borussiának, a 13. percben ugyanis saját büntetőterületén belül szabálytalankodott Guerreiróval szemben. Összességében nehéz kezdete volt a BVB-nak, mivel a Köbenhavn ritkán hagyta őket levegőhöz jutni, koncentráltan és megalkuvást nem ismerve tisztázta újra és újra a támadásokat, ráadásul mikor épp nyílt némi terület, a passzok és lövések pontatlannak bizonyultak. A gondokat tovább tetézte, hogy mikor lement az első fél óra, kényszerű cserét kellett végrehajtson a hazai csapat: Hazard képtelen volt folytatni a játékot, a helyére Reyna érkezett.

Ezt követően viszont Süle labdaszerzése és szólófutása eredményezte az első találatot. Miután átlépett az ellenfél térfelére, Brandtnál hagyta a labdát, és előretört a jobb szélen, amivel teret nyitott Brandtnak, aki középre tudott passzolni Reusnak. Mr. 1-0 helyet teremtett magának középen, és lapos lövése a hálóban pihent meg, amivel 1-0-ra módosította az állást a 35. percben. Özcan távoli kísérlettel ugyan élt a 28. percben, de az első igazi helyzete ezt leszámítva ez volt a mérkőzésnek. A másodikra sem kellett azonban sokat várni: Guerreiro nyerte vissza a labdát Zecától az ellenfél büntetőterülete előtt, majd passzolt Reynának, majd balról egy-kettőben játszotta be a labdát, amit Guerreiro lőtt a kapuba nyolc méterről a 42. percben. Két perccel később Meyernek kellett közbeavatkoznia, és tartotta is az állást, Lerager lövését fékezte meg.

A szünetet követően egy felelőtlen szögletet adományozott a csapat a Köbenhavnnak, amivel esélyük nyílt visszakapaszkodni, de Meyer ismét résen volt, Lerager közeli lövését hárította a jobb karjával a 46. percben. A túloldalon Brandt vétette el a kaput a Reusszal és Modestével felépített támadás végén (58′), majd a Bellinghamtől kapott passzt sem tudta értékesíteni (59′). A 77. percben újra kísérletezett, akkor már kapura tartott a lövése, de Ryan hárítani tudott. Mindent figyelembe véve a Dortmund megfelelően kontrollálta a mérkőzést. Terzic vezetőedző a 60. percben nyúlt bele a mérkőzésbe először, akkor Can és Moukoko érkezett Özcan és Modeste helyére. A dánok határozott fellépéssel támadtak tovább, ennek hozadékaként Diks beleszállt Reynába hátulról, ami fájdalmas és sportszerűtlen megmozdulás volt (67′).

10 perccel a mérkőzés vége előtt remek alkalom adódott a találkozó lezárására, Moukoko azonban a lövést választotta szélről ahelyett, hogy a jobban helyezkedő Brandtot ugrassa ki, aki az üres kapuba passzolhatott volna – az akció előtt Reus szakította szét a védelmet passzával. Pár másodperccel később így is megszületett a találat, Bellingham tette jóvá az elszalasztott lehetőségeket, és Reyna beadását tűzte kapura, ami célba is ért – a támadást pedig Schlotterbeck indította meg. A túloldalon bár érkezett válasz Falk révén a 89. percben, azt érvénytelenítették, így 3-0-s sikerrel nyitotta az idei BL-t a Dortmund.

A mérkőzés videós összefoglalója: