Reus: Megnyertük a kötelezőt!

Marco Reus szerezte meg a rendkívül fontos nyitótalálatot az FC Köbenhavn ellen. A Julian Brandttól kapott passzt lenyűgözőnek titulálta, és Gio Reyna teljesítményét is méltatta. Így értékelt a kapitány a mérkőzést követően.

Marco Reus a 3-0-s BL-győzelem nyitányról:
“Nem teljesítettünk túl jól az első félidőben, és sokkal gyorsabb tempóban kellett volna játszanunk. Ennek ellenére előbb 1-0-ra, majd 2-0-ra módosítottuk az állást. Több is lehetett volna benne, ha többet mozgunk a vonalak között, de nem szeretnék túl kritikus lenni.”

… a mérkőzés előtti nyomásról:
“Örömmel tölt el, hogy megnyertük ezt a kötelező mérkőzést. A tény, hogy nem kaptunk gólt, tovább növelte a csapat magabiztosságát. Ez egy folyamatos fejlődés – együtt védekezünk, senki nem hátrál ki a munka alól.”

… Anthony Modeste beilleszkedéséről:
“Erling személyében volt egy célemberünk. Most sokkal sokoldalúbbak vagyunk, és Tony mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb. A végzett munkája hihetetlen, akár nála van, akár nincs nála a labda.”

… Giovanni Reyna teljesítményéről:
“Gio elképesztő teljesítményt nyújtott két gólpasszal fűszerezve. A játékával még több rugalmasságot ad nekünk.”

… a sérüléshullámról:
“Ezt egyértelműen nehéz elfogadni. Egy játékos jön, egy másik megy, de ez így működik a futballban. Ezt is figyelembe véve elmondható, hogy Gio lenyűgözően teljesített.”

… a nyitógól előtti Julian Brandt-passzról:
“Ez egy lenyűgöző labda volt Julétól, ennél jobban ezt nem lehetett volna megjátszani.”

… Sebastian Hallerről, aki a Signal Iduna Parkban tekintette meg a mérkőzést:
“Gyakran írunk egymásnak, és libabőrös lettem, mikor megjelent. Alig várjuk, hogy visszatérhessen hozzánk, óriási minőséget képvisel.”