Justin Njinmah debütált a Bundesligában – Alex Meyerrel egyetemben

14 lövés a Borussia 4 kísérletével szemben: kijelenthető, hogy a Lipcse megérdemelten nyerte meg a találkozót. Noha a második játékrészre a Fekete-Sárgák feljavultak, így is csak egyetlen lehetőségük adódott Modeste révén. A mérkőzés érdekességei következnek.

Bundesliga debütálás: Justin Nijnmah először lépett pályára a Bundesligában. A 21 éves játékos ebben az idényben egy találatnál jár, az U23-as csapatnál játszik a 3. Ligában, tavaly öt gólig jutott el.

Kezdők: Niklas Süle először kezdett a Borussia Dortmund színeiben a Bundesligában, noha a Német Kupában és a Bajnokok Ligájában már kapott helyet a kezdőcsapatban. Alexander Meyer is debütált – a hét elején a Bajnokok Ligájában, ma pedig a Bundesligában ölthette magára kezdőjátékosként a BVB mezét.

A gólszéria vége: A Lipcse elleni vereség egy 40 tétmérkőzés óta tartó sorozatot zárt le, 2021. október 19-e után először maradt rúgott gól nélkül a csapat. Az említett napon az Ajax otthonában veszített a csapat 4-0-ra.

Első idegenbeli vereség: A Fekete-Sárgák második mérkőzésüket vesztették el idén, ez volt az első idegenbeli botlás.

Első rögzített helyzetes gól: A nyitótalálatot rögzített helyzetből szenvedte el a csapat, mely idén először esett meg a csapattal.