A Fekete-Sárgák nyerő szériája folytatódik a Revierderbyn

Nem csupán az xG-mutatóban volt egyértelműen fölényben a Dortmund a Schalkéval szemben (2,9-0,1). A lövések (19-3) és a szögletek (11-3) száma is magukért beszéltek. A BVB diktálta a tempót egyértelműen (60% labdabirtoklás), és a párharcokban is felülmúlták (56%-ban megnyert ütközetek) frissen feljutott ellenfelüket.

Derbiszéria: A BVB a négy legutóbbi derbijét egyaránt megnyerte, ezeken 12-0-s gólkülönbség született. Ezt megelőzően csupán egyszer, az 1960-as években fordult elő ennél hosszabb sorozat: 1964 és 1967 között a BVB nyolc egymást követő derbit nyert meg a Schalke 04 ellen.

Győztes: Youssoufa Moukoko 26 perce során mindösszesen nyolcszor ért a labdához, de így is volt négy lövése – ami több, mint a Schalke csapatáé! A 17 éves játékos, aki immáron a Ruhr-vidéki derbik legfiatalabb gólszerzője fejjel volt eredményes, ez volt az első góllal záródó bólintása a Bundesligában, és 36 fellépésenn a hetedik találata a német élvonalban. Egyetlen Bundesliga-játékos sem jutott ennyi találatig ebben az életkorban.

Élen, a középpontban: Jude Bellingham öt lövést tudhat a magáénak – amivel ő kísérletezett a legtöbbet a mezőnyben – a 100., BVB-mezben vívott tétmérkőzésén. A 19 esztendős játékos a BVB történetében a legfiatalabbként érte el ezt a mérföldkövet.

Gól? Garantált! : A BVB legutóbbi 100 Bundesliga-bajnokijából egy sem végződött gól nélkül. A legutolsó ilyen mérkőzésre 2019. október 26-án került sor: a Schalke ellen játszottak gól nélküli döntetlent.

Gólszerző széria: A BVB az elmúlt 37 hazai bajnokiján rendre betalált. A legutolsó alkalom, mikor nem zörgették meg a hálót a Signal Iduna Parkban a 2019/20-as idényre tehető, a 34. játéknapon a Hoffenheim nyert 4-0-ra.

Gólínség: A Királykékek immáron öt mérkőzés óta nem tudnak betalálni a BVB-nak (0-0, 4-0, 3-0, 4-0, 1-0). Ez a Schalke leghosszabb rúgott gól nélküli szériája a Ruhr-derbik történetében!

Minimalisták: A BVB ötödik alkalommal nyert idén a Bundesligában, ebből négyszer 1-0-s eredménnyel.

Mérföldkő: Marius Wolf 50. alkalommal lépett pályára a Bundesligában a Borussia Dortmund színeiben.

Mérföldkő II: Marco Reus nagy napja egy sajnálatos sérülés miatt hamar véget ért. A csapatkapitánynak ez volt a 250. bajnoki mérkőzése a Borussia Dortmund mezében, melyek során 110 gólt szerzett. A 33 éves játékos a 2012/13-as szezon óta erősíti a csapatot.