Hummels: “Rendkívül frusztráltak vagyunk”

A Borussia Dortmund 2-1-es vereséget szenvedett a Manchester City otthonában a jó teljesítmény ellenére is. A mérkőzést követően Edin Terzic, Mats Hummels, Jude Bellingham és Erling Haaland is értékelték a látottakat.

Edin Terzic: “Nekem ez volt a harmadik mérkőzésem, ahol a City ellen játszottunk, egyben a harmadik alkalom, mikor üres kézzel távoztunk. Ez rendkívül keserű érzés, mivel a srácok megérdemeltek volna egy pontot. Látható volt azonban, hogy milyen minőséget képvisel a City. A taktikánk abból állt, hogy középre sűrítjük a játékot, és magunk előtt tartjuk a labdát, mivel rengeteg beíveléssel operál a csapat. Komoly elismerése a munkánknak, hogy olyan játékosokat, mint Bernardo Silva és Kevin De Bruyne a szélre tettek, mivel középen nem találták meg őket. Sajnálatos módon azonban nem tudtunk kellően nagy nyomást tartani, hogy távol tartsuk őket a kapunktól. Nem sok játékos van a világon, akik képesek azokat a gólokat belőni, amit Stones és Haaland értékesítettek. Az elmúlt években utóbbi játékos találataiból mi profitáltunk rengeteget, és fájó érzés, hogy ezúttal az ellenfél színeiben tette ugyanezt. A hazaiak támadásait kontroll alatt tartottuk, és szinte végig megállítottuk a Haalandhoz intézett labdákat. Jól mutatja ezt az is, hogy Stones találata távoli lövésből született, hiszen folyamatosan lezártuk a területeket előttük. Külön elismerés jár Jude-nak, aki mindenhol ott volt a pályán – mindig ott volt, hogy segítsen a társainak, lövéseket blokkolt, és maga is fenyegetést jelentett a hazai kapura, ráadásul be is vette azt egyszer.”

Mats Hummels: “Győzni jöttünk, de az egy pont sem lett volna rossz. Úgy kezeltük a Cityt, ahogy szerettük volna – alig volt esélyük a gólszerzésre. Nem sokkal azelőtt, hogy gólt kaptunk volna, passzívvá váltunk, ezt követően a City játéka nem volt rossz. Elfáradtun, keményen küzdöttünk, teljes erővel dobtuk be magunkat, és nem hullottunk szét, de végül jött Erling Haaland, akit senki sem tud megállítani. Aki úgy gondolja, hogy Sclotti hibás volt, az keressen másik állást, ne maradjon sportújságíró. Rendkívül frusztráltak vagyunk – innen ered a túláradó érzelem. Nem tudunk semmi pozitívra gondolni ma.”

Jude Bellingham: “Hosszú perióduson át remekül teljesítettünk, fejtörést okoztunk nekik. A mérkőzés végéhez közeledve elkezdtek rendkívül jól játszani, mi hagytunk nekik teret, amiből előnyt tudtak kovácsolni. Így a végére csalódottak lettünk. Haalandot sikerült féken tartanunk 88 percig, majd azt csinálta, amit rendre szokott.”

Erling Haaland: “Rendkívül különleges volt. Már a mérkőzés előtt tudtam ezt, de még inkább azzá vált, mint amire számítottam. Furcsa volt, de jó érzés volt a srácok ellen játszani – érzelmes találkozó volt. Minden egyes napot élveztem ott, ők egy remek csapat. A Dortmund nagyon jó volt – ez volt az egyik legjobb mérkőzés az elmúlt néhány évből. Kemény volt, de a végén megszereztük a három pontot, és ez volt az egyik legjobb gólom. Szeretnék sok sikert kívánni korábbi társaimnak, és remélem, továbbjutnak a csoportból. Szurkolok nekik minden mérkőzésen – kivéve, amikor ellenünk játszanak.”

…on the goals from Erling Haaland and John Stones:
“Not many players in the world would score that goal. In recent years, we have benefited from him scoring goals like that for us. That makes it very frustrating and bitter that he did it for the opposing team today. We had the Man City attack under good control and almost entirely stopped the service to Erling. You could see that from the first goal by John Stones, which was scored from range, as we closed the spaces down very well time and time again.”