“Ez az, amiről gyermekként csak álmodsz”

A 17 esztendős Youssoufa Moukoko találatával 1-0-ra nyerte a 159. Ruhr-vidéki derbit a Borussia Dortmund. A lefújást követően érthető módon mindenki rendkívül elégedett volt. A mérkőzés reakciói következnek.

Edin Terzic: “Az első játékrészben nem alakítottunk ki túl sok gólszerzési lehetőséget, de a támadóharmadba remekül jöttünk fel. Tudtuk, hogy rendkívül szenvedélyes és érzelmes mérkőzés vár ránk, készen is álltunk erre a találkozóra. A mai találkozó a három pont kötelező megszerzéséről szólt, és ezek a legédesebb pontok, amiket az idényben megnyerhettünk.”

Nico Schlotterbeck: “Az egész hét a derbiről szólt. Lenyűgöző, igazán megérdemelt! Végül jött egy fiatalember, aki gólt szerzett: Mouki! Nagyon örülök ennek. A szurkolók végig vittek minket előre, igazán szórakoztató volt, de a legjobb rész a mérkőzés utáni ünneplés volt. A Schalke erősen védekező felállást vett fel, rengeteg előreíveléssel játszott a csatárai felé. Örömmel tölt el, hogy lőttünk gólt, és amikor te nem kapsz egyet sem hátul, akkor egy találat is elegendő.”

Youssoufa Moukoko: “A védő kissé elöretört, így volt egy nagyobb szabad terület mögötte. Felnéztem, és láttam, hogy a szurkolók a déli lelátón megőrülnek – ez az, amiről gyermekként csak álmodsz. Igazán jó érzés volt megtapasztalni ezt. Ha csereként is lépek pályára, számomra az is megfelel. Valamikor majd a mérkőzés elejétől is játszhatok egy mérkőzésen biztosan, de emiatt nem helyezek magamra semmiféle nyomást sem.”

Karim Adeyemi: “Fel voltunk tüzelve, vágytuk a győzelmet és hogy megmutassuk, ki az úr a háznál. Ez nem egy átlagos mérkőzés volt. Itt a cél az volt, hogy megszerezzük az első labdát, majd a másodikat, és így tovább – hogy az ellenfél szóhoz sem juthasson.”

Julian Brandt: “Minden energiánkat belefektettük ebbe a mérkőzésbe. A Schalke nem könnyítette meg a dolgunkat, de néha magunknak is bonyodalmakat okoztunk. Tudtuk, hogy eszeveszett játékot próbálnak majd meg játszani, de éppen ezért nekünk hűnek kellett maradnunk a saját stílusunkhoz. Voltak periódusok, mikor levegőt venni sem hagytuk őket. Ami nem volt igazán jó – és ezt elemeztük nemrégiben -, hogy voltak hosszabb periódusok, mikor nem teremtettünk ígéretes gólszerzési lehetőségeket a mérkőzésen. Igazán nyomnunk kellett azért a gólért, de szerencsére vannak olyan srácaink, akik hatékonyan szállnak be a padról is.”

Donyell Malen: “Nagyon boldog vagyok. Ez egy nagy mérkőzés volt, és rendkívül jó érzés, hogy megnyertük. Játszhattunk volna egy kicsit pontosabban a támadóharmadban. Volt rengeteg helyzetünk, de az ilyen mérkőzéseken gyakran ez a kimenetel fordul elő, mint amit ma is láthattunk.”

Mats Hummels: “A derbi mindig is egy különleges dolog volt, de most, a pandémiaszünet, illetve a Schalke kiesése után ez még különösebbé vált. Szurkolók előtt legutoljára három évvel ezelőtt játszottunk derbit, így mindenki alig várta ezt. Az atmoszféra bent, és a stadion körül egyraánt remek volt. Rengeteg mosolyt láthattunk a csapatunkon belül – és az enyém is közöttük volt.”