Terzic: “… a legédesebb pontok, amiket csak szerezhetünk”

A mérkőzés utáni sajtókonferencián Edin Terzic beszélt a derbiről, a különleges pillanatokról, Youssoufa Moukokóról és Marco Reusról is.

Edin Terzic a mérkőzésről:
“Egy intenzív mérkőzés volt a manchesteri, ahol 122 km-t futottunk: ennek fényében különösen jól teljesítettünk! Rendkívül agresszívek, határozottak, és célratörőek voltunk. Az első félidőben ugyan nem tudtunk annyi gólszerzési lehetőséget kialakítani, de nagyon jól jutottunk el a támadóharmadba. Tudtuk, hogy ez a mérkőzés rendkívül szenvedélyes, rendkívül érzelmes lesz, készültünk erre a találkozóra. Arról szólt minden, hogy megszerezzük a három pontot, és ezek a legédesebb pontok, amiket az idény során nyernünk lehetett.”

… Marco Reus sérüléséről:
“Jelenleg senkit nem hívok többet, mint a csapatorvosunkat. Ma a csapatkapitányunkat érte el a sérülés. Ez különösen keserű érzés, hihetetlen módon balszerencsés dolog. Marcónak a bokája sérült meg. A félidőben tudtam vele röviden pár szót váltani, és erős fájdalmai vannak. Jelenleg nem tudjuk még megmondani, hogy milyen súlyosan sérültek a szalagok. Ez különösen annak fényében fájdalmas, hogy Marco lenyűgöző formában van, kiváló az állóképessége, és elképesztően játszik. Rengeteg sérülést tapasztalt már karrierje során, és reméltük, hogy ez végre véget ér, különösen a világbajnokság évében. Reménykedünk abban, hogy nem lesz olyan súlyos, mint amilyennek látszott.”

… a mérkőzés intenzitásáról, három nappal a manchesteri találkozót követően:
“Nem szeretnénk a fáradtságra fogni bármit is összességében. Szeretnénk intenzív játékot játszani ebben az idényben, és készen állni arra, hogy domináljunk a mérkőzéseinken, ezt ma sikerült is kivitelezni. Ez egy teljesen más feladat volt a szerdai, manchesteri mérkőzéshez viszonyítva. Éppen emiatt kellett néhány dolgon változtatnunk, ezáltal a kezdőcsapatba bekerült néhány frissebb láb is. Felkészültünk arra, hogy három napunk lesz két mérkőzés között, és emiatt minden játékosra szükségünk van. A mai derbihősünk egy 17 esztendős srác volt.”

… Youssoufa Moukokóról:
“Korábban említettem, hogy mennyit beszélek a csapatorvossal. A játékosok között nincs még egy, akivel annyit beszélek, mint Youssoufa Moukokóval. Hetek óta rendkívül keményen edz. A legutóbbi, csereként történt beállásánál kicsit túlgondolta a dolgokat. Ma viszont azt a Youssoufát láthattuk, akit Brackelben látunk nap, mint nap. Ott volt mindig azokon a területeken, ahonnan gólokat lehet szerezni, és nagyon örülünk annak, hogy ma ő lett a hősünk.”

… a hét mérkőzés alatt megszerzett 15 pontról:
“Figyelembe véve a sérüléseket, különösen Sébastien Haller betegségét, felmerült az a spekuláció, hogy rázós rajtunk lesz. A teljesítmények tekintetében ez van, hogy érződik, de a pontok terén rendben vagyunk. Mindig vannak újabb problémák szinte napi ritmusban, sok dolgon kell változtatnunk, és alig tudunk biztos alapra így építkezni. Éppen ezért a csapatot óriási elismerés illeti. Nem felejtettem el, hogy mi történt a múlt héten a bajnokságban. A légkör egyértelműen rosszabb volt, ami nem csoda, hiszen katasztrofálisan teljesítettünk Lipcsében. Ezt a négy fal között nyíltan ki is mondtuk, meg is beszéltük. A válasz, amit szerdán mutattunk erre nagyon jó volt. Ma pedig egy győzelem lett a jutalmunk.”