Kulcsfontosságú mérkőzés Sevillában

A Borussia Dortmund szerda este a Sevilla vendégeként lép pályára, a német-spanyol párharc pedig jó eséllyel a továbbjutásról is dönthet a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Nem sikerült jól a BVB számára a BL-főpróba, Edin Terzic együttese ismét kellemetlen összeomlást produkált a hétvégén és vezetésről kapott ki a Kölntől. Sokáig nem lehet keseregni, hiszen a BL-csoportkörben egy nagyon fontos mérkőzés vár a fekete-sárgákra, méghozzá Spanyolországban.

“Ahhoz, hogy továbbjussunk, legalább tíz pontra van szükségünk. Eddig hármat gyűjtöttünk, így négy lehetőségünk van még beszerezni a további hetet”

– nyilatkozta Edin Terzic a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

“A Bajnokok Ligája nem az a hely, ahol könyörületesek az ellenfelek. Mindkét mérkőzésen pontokat kell szereznünk a Sevilla ellen!”

– tette hozzá a BVB trénere.

“A Sevillában megvan a potenciál, ők az elmúlt tíz év egyik legeredményesebb csapata a nemzetközi kupaporondon. Holnap ugyanúgy meglesz a lehetőségük, hogy nagy lépést tegyenek a továbbjutás felé, mint nekünk. Teljes mértékben felkészültünk belőlük, nagyon tiszteljük a klubot, a csapatot és a vezetőedzőjüket is. Ha kevesebbet adunk bele száz százaléknál holnap, akkor ki fogunk kapni”

– szögezte le Terzic.

“Minden BL-meccs élet-halál kérdése számunkra, ha tovább szeretnénk jutni. Úgy készülünk erre a mérkőzésre, mint bármelyik másikra. Meg akarjuk nyerni”

– fogalmazott Julian Brandt.

“A Sevilla talán élvezni fogja a hazai pálya előnyét, két évvel ezelőtt találkoztunk velük, és akkor egy elképesztően nehéz ellenfél benyomását keltették. Ha nem sikerül a maximumot kihoznunk magunkból, akkor ez egy különösen nehéz meccs lesz számunkra, eltekintve attól, hogyan áll jelenleg a csoport tabellája”

– tette hozzá a német válogatott középpályás.

Ami a csoport állását illeti, két forduló után a Manchester City száz százalékos mérleggel vezeti a kvartettet, a Borussia három ponttal a második helyen áll, míg a Sevilla és a Kobenhavn egy-egy pontot gyűjtött eddig.

A két csapat legutóbbi két sevillai találkozója alkalmával egy döntetlen és egy dortmundi siker született: 2010-ben 2-2-vel zárult a csata, míg 2021-ben, akkor éppen Edin Terzic irányítása alatt 3-2-re nyert a BVB.

A spanyol csapat meglehetősen rosszul kezdte az idényt, mindössze az Espanyol vendégeként tudtak diadalmaskodni a La Ligában. A legutóbbi hat hazai BL-mérkőzésükből is csupán egyet tudtak megnyerni, négy alkalommal pedig vereséget szenvedtek.

A német csapatok ellen azonban pozitív a mérlegük, tizenhárom győzelem mellett nyolc döntetlent és hat vereséget könyvelhettek el. Érdekesség, hogy egy ismerős arc is ott lehet a Sevilla kezdőjében szerda este: Thomas Delaney a spanyolokhoz igazolt a BVB kötelékéből.