“Ez volt az a válasz, amit a fiaskóra mutatni akartunk” – a mérkőzés reakciói

A sevillai hármas sípszót követően Edin Terzic, Julian Brandt, Karim Adeyemi, Jude Bellingham és Emre Can értékelték a látottakat.

Edin Terzic: “Megérdemelt győzelmet szereztünk, számos periódusban mutattunk remek teljesítményt, sajnos azonban voltak olyan pillanatok, amiket nem kedveltünk annyira. Ezt nem mentségként mondom, de kilenc új játékos volt ma velünk. Az az irány, amelyet képviseltünk ma, egy nagyon jó lépésnek bizonyult. Rengeteg pozitívumot vihetünk el magunkkal, de szükségünk van arra, hogy pár dologban fejlődjünk. Kemény volt a tegnapi feladat – a stadionban az atmoszféra kimagasló volt, és itt semmit nem nyújtanak tálcán az ellenfélnek. Négy gólt szereztünk, amit nem lehet itt természetesnek venni, és hasonló teljesítményre lesz szükség a jövő kedden ahhoz, hogy győzelmet szerezzünk – hat pont ugyanis nem elég ahhoz, hogy a kieséses szakaszba kvalifikáljunk.”

Julian Brandt: “A magabiztosságért meg kell küzdeni, az nem jön csak úgy magától. Az eredmény rendkívül kedvező lett, de önkritikusak vagyunk, és találtunk pár problémát, azonban ma a pozitív dolgokat szeretném kiemelni. Akarjuk és vinnünk is kell magunkkal a ma nyújtottakat a továbbiakban. Ez egy erős csapatmunka volt, hiába volt benne egy öt perces etap, ahol csak sodródtunk az árral. Ha együtt tudunk dolgozni, és beleadunk mindent, képesek vagyunk arra, hogy a határainkig elmenjünk. Nagyon készülünk a Bayern elleni találkozóra.”

Karim Adeyemi: “Az első félidő kimagasló volt – nagyon stabil volt a hátsó szekciónk, és kíméletlenül törtünk előre. A második játékrészt nem kezdtük jól, és öt perc után már gólt is kaptunk. Az eredménnyel elégedettek lehetünk, de magunkon továbbra is dolgoznunk kell, folytatjuk ezt az irányt. A gólomat illetően el vagyok ragadtatva az örömtől.”

Jude Bellingham: “Ez volt az a válasz, amit a fiaskóra mutatni akartunk. A különbség eközött és a többi mérkőzés között az volt, hogy a kemény munka már a legelején megkezdődött, és hamar 3-0-ra vezettünk. Ez tette lehetővé számunkra, hogy a második félidőnek magabiztosan vágjunk neki. A védőink és Alex abszolút briliánsak voltak, erre építkeznünk kell szombaton is. Ha úgy játszunk, mint ahogy azt ma tettük, jó esélyünk lesz arra, hogy sikerrel zárjuk a derbit. Most a regenerációra is koncentrálnunk kell, csupán néhány nap áll rendelkezésre, és a szombati egy teljesen más küzdelem lesz.”

Emre Can: “Nem volt egyszerű mérkőzésünk. Jól helyeztek ránk nyomást, de találtunk megfelelő megoldásokat. Néha elég egy védők mögé beívelt labda, hogy baj történjen – erről értekeztünk is korábban, és jól is viteleztük ezt ki. Azonban ennyire hamar a szünet után nem lett volna szabad gólt kapnunk, ráadásul újfent rögzített helyzetből, nem voltunk kellően résen ennek során.”