36 lövés, 23 szöglet, 1 gól

Az első félidő relatíve egyoldalú mérkőzést hozott, a BVB dominálta a lövési mutatót (14-2). Ezt követte egy ki-ki mérkőzés a második játékrészben, ahol a hazai csapat vállalkozott már többször (11-9), de maradt az egyetlen gól, ami az első játékrészben esett. A mérkőzés érdekességei következnek.

Gólszerzési lehetőségek gálája: Összesen 36 lövést eredményezett a Hoffenheim és a Dortmund párharca (23-13 arányban utóbbi javára), és 23 szögletet végeztek el a felek (12-11 a TSG javára). Legutóbb 2009 novemberében érték el a Bundesligában az utóbbi számot, akkor a Wolfsburg és Nürnberg összecsapása 24 sarokrúgást eredményezett.

A tabella élén: A Borussia Dortmund az élre került a Bundesliga tabelláján legalább egy éjszaka erejéig. A legutóbbi alkalom, mikor a Fekete-Sárgák az élen álltak egy forduló befejezését követően, 2019 augusztusában volt: a szezon második felében ugyanehhez 2019 márciusáig kell visszatekintenünk.

Győzelmi sorozat: A Fekete-Sárgák első alkalommal nyerték meg egy naptári évben az első kilenc tétmérkőzésüket, ebből öt győzelem során egygólos különbség döntött a javukra.

image

A győzelem kulcsa: Julian Brandt zsinórban negyedik Bundesliga-bajnokiján volt eredményes, és immáron 22 mérkőzés alatt nyolc találatnál jár, amivel megdöntötte bőven a korábbi rekordját (öt gól). Egyetlen találatra van attól, hogy egyéni legjobbját beállítsa. Brandt teljesítette a legnagyobb távot a BVB játékosai között (11,7 m), és a legtöbb sprint is az ő nevéhez fűződik (39).

Rögzített helyzetek: A Borussia Dortmund a téli szünetig három gólt szerzett rögzített helyzetből, azóta viszont ötnél tart.

image