Reus utolérte Zorcot

A statisztikák a mérkőzés végén 8-14-es lövési arányt, 41%-os labdabirtoklást és 55%-os párharcnyerést mutattak a Fekete-Sárgák szemszögéből, akik pontot tettek a három mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériájukra a szász csapat ellen, és 7-5-re növelték a győzelmi-vereségi mutatójukat az örökmérlegen ellenük (mely mellé két döntetlen is társul).

Klubrekord beállítva: A Borussia Dortmund zsinórban nyolcadik Bundesliga-bajnokiját nyerte meg, amivel beállította a klubrekordot, és még esélye van megdönteni azt.

Gólszerző széria: A BVB immáron zsinórban 45. hazai bajnoki meccsén talált be legalább egyszer ellenfelének – és ez a klubrekord még tovább folytatódhat.

Egy szinten: A Bundesliga 1963-as indulása óta két játékos volt a Borussia Dortmund mezében, aki 159 gólt jegyzett tétmérkőzésen: Michael Zorc és Marco Reus.

Fontos gólok: Marco Reus 61. alkalommal szerzett nyitógólt a Bundesligában, amivel átugrotta Ulf Kirstent, és a hatodik helyre került ezzel az örökranglistán. Az elmúlt két bajnoki büntetőjét kihagyta, most betalált, így három év után újra eredményes volt a tizenegyespontról a kapitály. A legutóbbi alkalommal, mikor büntetőből talált be is nyert a csapat: 2020 februárjában 5-0-ra múlták felül az Union Berlint.

Életteli: Lecseréléséig Marco Reus jegyezte a legtöbb lövést az összes játékos közül, szám szerint négyet. 17 passzából 16 csapattársat talált: ez a legjobb arány volt a hazai csapat részéről.

Könyörtelen a rögzített helyzetekben: A Fekete-Sárgák a 10 eddigi rögzített helyzetes találatukból 7-et a téli szünet óta jegyeztek.

Csapatmunka: Emre Can a Dortmund 16. játékosa, aki betalált ebben az idényben a bajnokságban. Ennél több játékos egy csapatból sem volt eredményes, csupán ketten tartják ezt a szintet – a Lipcse és a Leverkusen szintén 16 játékossal került fel a góllövőlistára.

Mesterlövészek: Can találata a 11. gól volt, amit a BVB távoli lövésből szerzett – ennél többet csak a Bayern jegyez, 12-t. Ebből a 11 találatból 6-ot a csapat a téli szünet óta szerzett.

Elkötelezettség: Csupán Jude Bellingham törte át a 12 km-es határt a Lipcse elleni mérkőzésen. 35 sprintje volt, ami a legtöbb volt a játékosok között.

Új felállások: MIndkét együttes olyan kezdővel állt ki a mérkőzésre, melyre korábban még nem volt példa az idei szezonban.

Péntek esti erődítmény: A Borussia Dortmund legutóbbi 33 pénteki, hazai bajnokijából egyet sem veszített el, 25 győzelem és 8 döntetlen a mérlege.