Terzic: Szenvedélyesen védekeztünk

A Lipcse elleni győzelmet követően Edin Terzic, a két gólszerző, Emre Can és Marco Reus, valamint Nico Schlotterbeck és Alexander Meyer értékelték a látottakat.

Edin Terzic: “Ez egyértelműen egy klasszis mérkőzés volt. Remek teljesítményt nyújtottunk az első félidőben, de a másodikban már nem megfelelően alakultak a dolgaink, a Lipcse dominált. Ennek ellenére így is volt egy hatalmas lehetőségünk arra, hogy 3-0-ra változtassuk az állást. Szenvedélyesen védekeztünk, a közönség hihetetlen volt. Olyan csapat ellen küzdöttünk, akiknek a miénkhez hasonló ambíciói voltak. A cél az volt, hogy hét pontra növeljük az előnyünket, és ez sikerült: büszke vagyok a csapatomra.”

Emre Can: “Voltak jó periódusaink a mérkőzésen, de a második játékrész nem sikerült jól, viszont küzdöttünk: mindenki tettrekész volt a csapatért. Ez jó érzés, és különösen boldogok vagyunk amiatt, hogy egy nagyon erős ellenfél ellen tudtunk nyerni.”

Alexander Meyer: “Rendkívül viharos volt ez a számomra. A bemelegítés végén Greg bejött az öltözőbe, és jelezte, hogy nem tud játszani, és a legjobbakat kívánta nekem. Nekem ez egy ugrás volt a mélyvízbe. A csapat remekül teljesített, és elkötelezetten védekezett. A sikerünk elsődleges kulcsa a küzdőszellemünk volt, és a tudat, hogy tudunk mit kezdeni a labdákkal.”

Nico Schlotterbeck: “Az első félidő jó volt, a második kevésbé – megyünk tovább, és harcrakészen vágunk neki a Chelsea elleni mérkőzésnek kedden. A szurkolók többet akartak látni tőlünk a második játékrészben. Végig támogattak minket, és segítettek abban, hogy a 10. mérkőzésünket is megnyerjük idén.”

Marco Reus: “Az igazat megvallva nem igazán tetszett annak a módja, ahogy megszereztük zsinórban a 10. győzelmünket. A második játékrészben nem tudtuk tartani a labdákat, és nem tudtunk megfelelő játékot produkáni az ellenfél térfelén. Az első félidőben sokkal jobb volt e téren a helyzet – számos alkalommal találtunk területeket, de erre a szünet után képtelenek voltunk. A fő célunk az volt, hogy visszakerüljünk a tabella élére, továbbra is nyomást gyakoroljunk, és elszakadjunk a Lipcsétől, ez sikerült.”