Dahoud: “Hatékonyak voltunk a kapu előtt”

Az 1. FC Köln elleni mérkőzést követően Mo Dahoud, Donyell Malen, Nico Schlotterbeck, Marco Reus és Edin Terzic értékelték a látottakat.

Mo Dahoud: “Nagyon jó érzés volt ilyen hosszú idő után visszatérni a pályára. A csapat sokat segített nekem. Mikor gyorsan játszottunk és váltottunk, területek nyíltak meg, és a kapu előtt hatékonyak voltunk. Nincs mitől tartanunk Münchenben.”

Donyell Malen: “Boldog vagyok, jól teljesítettünk. Elégedettséggel tölt el, hogy gólokkal, gólpasszokkal tudom segíteni a csapatot, így nagyon boldog vagyok. A gólom előtt a balhátvéd túl korán lépett ki. Nicki (Süle – a szerk.) ezt remekül észrevette, és kiváló passzt adott, így előretörtem egy az egyben, és a közeli kapufa melletti területet lőttem ki.”

Nico Schlotterbeck: “Nagy örömünkre a támadóterületeken volt játékunk, különösen az első félidő során. Kevés helyzetből rendkívül nagy jutalmat tudtunk magunknak szerezni. Raphának és Marcónak is hihetetlenül jó napja volt, és Donny a jobb oldalon szintén remek volt. A támadásaink igazi örömjátékként jelentek ma meg, és Mo Dahoud rengeteg stabilitást adott, így könnyű dolgunk volt hátul a védelemben.”

Edin Terzic: “Ez teljes mértékben megérdemelt győzelem volt, rögtön átvettük az irányítást. A hatékonyság terén hatalmas előrelépést mutattunk a megfelelő irányba, ha összevetjük az egy héttel ezelőtti derbin látottakkal. Ami különösen jó volt, hogy senki sem lógott ki, mindenki remek teljesítményt nyújtott. Az első félidőben volt egy rövid periódus, amikor nem volt meg a lendületünk a támadáshoz, és a Köln többet birtokolta a labdát, de ezt a szünetben átbeszéltük, és megérdemelten győztünk. Elégedetten megyünk ilyen teljesítmény után válogatott szünetre.”

Marco Reus: “Ez egy teljesen megérdemelt győzelem volt. Már az elején támadtunk, megfelelő volt a birtoklásunk, és lezártuk a centrumot, így a Köln nem tudta betömni a hézagokat. A gólok remek kidolgozottság után születtek. Mo Dahoud nagyon remek mérkőzést játszott – sokáig volt távol, így nagyon tetszett az az attitűd, amit a pályán képviselt, egy remek futballista. A Schalke elleni második félidőben leengedtünk, és nagyon csalódottak voltunk a 2-2-es döntetlennel – épp ezért volt igazán fontos, hogy listavezetőkké váljunk, akár csak erre az egy estére is. Egy igazán remek mérkőzés vár ránk a szünetet követően, és pár játékosunk visszatér. Noha még a Bayern elleni mérkőzésen sem dől el semmi, de kétségkívül nagyon fontos találkozó lesz.”