Reus duplázott, 161 tétmérkőzéses gólnál tart a BVB színeiben

Egy erős dortmundi teljesítményt láthattunk, amivel az idei legnagyobb sikerét aratta a csapat – köszönhetően a hihetetlen pontos helyzetkihasználásnak. 11 lövésükből ugyanis 6-ot is gólra váltottak, és majdnem három góllal többet szereztek annál, mint ami a lehetőségeik minősége alapján várható volt (xG: 3,27-1,59). A mérkőzés érdekességei következnek.

Reus rekordja: A kapitány duplázott, így megszerezte 160. és 161. góljait is tétmérkőzésen a Borussia Dortmund színeiben, amivel megdöntötte Michael Zorc rekordját (159), és a második helyre lépett a csapat örökranglistáján. Előtte már csak Adi Preißler áll, aki az Oberliga West 1947-es megalakulása után 177 gólt szerzett a csapat mezében. A csapat gólszerzőiről, illetve teljesítményükről azóta vannak feljegyzések – amiket az 1947/48-as szezon előtti két idényben szerzett Adi, azok nincsenek benne a 177 találatban.

Reus mérföldköve: Marco Reus 150. gólját szerezte meg a Bundesligában – 114-et a BVB, 36-ot a Mönchengladbach színeiben.

Duplázó: Csakúgy, mint Sébastien Haller, Marco Reus is először duplázott idén a Bundesligában. Ez volt a 23. alkalom, hogy egynél többször talált be egy mérkőzésen a bajnokságban, és jelenleg Thomas Müller az egyetlen, aki ennél is többször szerzett legalább duplát, összesen 24-szer. Haller először jutott el két gólig a BVB színeiben, a Bundesligában pedig ez volt a harmadik alkalma.

Több pont, mint mérkőzés: Raphael Guerreiro a téli szünet óta hét mérkőzésen lépett pályára, és kilenc gólban működött közre – kettőt maga lőtt, hetet pedig előkészített, és 2023-ban az ő neve mellett díszeleg a legtöbb pont a kanadai táblázaton. Julian Brandttal együtt ők a legeredményesebbek csapaton belül, mindketten 12 találatban működtek közre.

Erős forma: A Fekete-Sárgák a lehetséges 30 pontból 28-at szereztek meg a téli szünet óta.

Erős forma otthon: A Dortmund 14 mérkőzés óta veretlen hazai pályán minden kiírást figyelembe véve, és a téli szünet óta mind a hat mérkőzését megnyerte a Signal Iduna Parkban.

Átmeneti listavezetők: A Borussia Dortmund visszatért a tabella élére legalább a Leverkusen-Bayern München mérkőzés idejéig – legutóbb 3,5 éve volt a csapat az élen egy teljes fordulót követően.

Központi figura: 100. alkalommal lépett pályára a BVB mezében a bajnokságban, és először kezdett a 3. játéknap után a vállsérülés miatt sokat kihagyó Mahmoud Dahoud. A játékos erős teljesítményt nyújtott, 91%-ban pontosan passzolt, és az első játékrészben párharcai 70%-át meg is nyerte.

Gólra éhesen: Az idei szezonban először a BVB több, mint három gólt szerzett az első 45 perc során.

Történelmi hazai sorozat: A Borussia Dortmund zsinórban 46. hazai mérkőzésén szerzett legalább egy találatot, amivel tovább bővítette a klubrekordot, mely jelenleg is tart.