A Borussia Dortmund továbbra is a jó úton maradt a Bundesligában. A Fekete-Sárgák a 25. játéknapon 6-1-es győzelemmel zártak az 1. FC Köln együttese ellen, mellyel a Bayern München mérkőzéséig biztosan a tabella élére ugrottak.

A Fekete-Sárgák már a mérkőzés kezdetekor magukhoz ragadták az irányítást a hihetetlen légkört produkáló közönség szeme láttára – a 73.000 hazai drukkerhez 8.000 kölni szurkoló társult hangerőben is -, de kezdetben nem tudtak találni semmi fogást a jól és szervezetten felálló védelemmel szemben. 15 perc elteltével azonban Malen utat talált egy kemény sprintet követően, mely során Chaboton jutott túl a jobb oldalon, és élesen bepasszolt Guerreirónak, aki remek technikával vette át a labdát és lőtte ki a távoli sarkot ballal a büntetőterületen belülről. Két perc sem telt el, és az előny továbbnőtt: a Köln megakasztott egy támadáts, de Süle visszaszerezte a labdát, és továbbított a felrohanó Bellinghamnek, és az események felgyorsultak: Reus kapta meg a játékszert és passzolt Guerreiróhoz, aki rögtön átadta Hallert, ő pedig ballal kilőtte a felső sarkot, megduplázva ezzel a csapat előnyét.

A vendégeket nem akasztotta meg a gyors hátrány, és majdnem vissza is zárkóztak egy góllal. Adamyan nem tétovázott a jobbszélen, és Meyer szerencséjére a kipattanó függőleges irányt vett a 21. percben. Ezt követően Hector lőtte bele a labdát közelről Dahoudba négy perccel később, ami először a mellkasát, majd a kezét találta el. A VAR-ral történt egyeztetést követően Siebert szögletet ítélt. A Borussia ennél sokkal kevésbé egyértelmű helyzetekben is elszenvedett már tizenegyest…

A BVB brutális hatékonysággal kápráztatta el a közönséget: a 30. perc környékén Bellingham adott labdát Malennek, de Schwäbe villámreflexekkel hárított – a Köln viszont a szögletet nem tudta megoldani. Guerreiro reagált a leggyorsabban és továbbította a labdát, ahol Reus csavarta be ballal a felső sarokba a 32. percben. A BVB negyedik helyzete szintén az első játékrészben jött, és szintén gólt eredményezett: Süle játszott meg egy hosszú labdát Malen felé, aki átverekedte magát Chaboton, befelé tört, és jobbról óriási erővel tüzelt, melybe bár Schwäbe belekapott, védeni már nem volt esélye a 37. percben. A félidő előtt a vendégek is szóhoz tudtak jutni: Selke tört be a jobbszélről és lőtt, de a lövést a kölni támadó elé tudta ütni, aki a 42. percben így szépíteni tudott.

A második félidőben a BVB folytatta dominanciáját, és folyamatosan emelte a tempót, de a vendégek védelme állta a sarat, végül Hübers 20 méterre a kaputól szabálytalankodott Hallerrel szemben. Mindenki arra számított, hogy a szabadrúgás-specialista Reus vagy Guerreiro áll oda, de Dahoud vállalta, és a kapufát találta el, a kipattanót azonban Haller értékesíteni tudta a 69. percben. Alig hatvan másodperc múlva a második Fekete-Sárga dupla is megszületett: Wolf játszotta be jobbról a labdát, Haller továbbított Malenhez, aki megtalálta Reust, a csapatkapitány pedig mattolta a védelmet, így a 70. percben be is állt a végeredmény: 6-1-es sikerrel zárt a Borussia a Kölnnel szemben.

A mérkőzés videós összefoglalója: