Edin Terzic: “Szoros, megérdemelt, elképesztően fontos győzelem”

A mérkőzést követően a Skynak adott interjújában Edin Terzic beszélt az Union Berlin elleni mérkőzésről, valamint Youssoufa Moukokó góljáról is.

Edin Terzic a mérkőzésről:
“Ez egy szoros, de megérdemelt győzelem volt egy számunkra elképesztően fontos mérkőzésen. Az első félidőben nagyon jó teljesítménnyel rukkoltunk elő mind támadásban, mind védelemben. Jól kapcsolódtunk egymáshoz, és labda nélkül is igazán aktívak voltunk. Sajnálatos módon a második játékrészben ezt már nem tudtuk fenntartani. Az Union Berlin ellen mindig kemény és mindig szoros a játék, ezért megkönnyebbültünk, hogy győzelemmel térhetünk haza.”

… a mérkőzésről, miután az egyenlítés után kezdett veszélyessé válni a helyzet:
“Már a második félidő elején is kezdett kissé nyílttá válni a találkozó. A szünetben beszéltünk arról, hogy nem szabad alábbhagyni a lendülettel, sokkal inkább növelni kell azt, azonban ez nem olyan egyszerű a berliniek ellen. Láthattuk, mit kellett belefektessünk nem csak abba, hogy túljussunk a felezővonalon, hanem hogy helyzetet alkossunk, és hogy mit kellett ehhez nekik tenni… hihetetlen veszélyesek a kontrákban, de szerencsére kellően szenvedélyesen tudtunk védekezni a legvégéig.”

… Youssoufa Moukoko találatáról, amivel 2-1 lett az állás:
“Ő egy vérbeli gólszerző, és remek érzéke van azt illetően, hogy tudja, hova fog érkezni a labda. Most is jól számolta ki, megőrizte hidegvérét és átverte a kapust.”

… érzelemdús ünnepléséről Moukokóval:
“Én vagyok az edzője, és szeretnék a játékosaimmal szorosabb kapcsolatot kialakítani – különösen az ilyen fiatal játékosokkal, akik számos dicséretet kaptak az elmúlt években. Szeretnénk támogatást nyújtani nekik, mivel az elmúlt években mást sem lehetett hallani, hogy mennyire jók ők. Ezt követően azonban megérkeznek a felnőtt futballba, és egy nem túl könnyű világ vár rájuk. Szeretnénk a fiúkat a felnövési folyamatban támogatni. Számunkra rendkívül pozitív az, hogy egy ilyen fiatal srác döntött el egy találkozót újra a javunkra.”