6-0-s sikerrel tartotta a lépést a címért a Dortmund

A Borussia Dortmund továbbra is életben tartja a bajnoki címért vívott versenyt. A 31. játéknapon magabiztos sikerrel, 6-0-ra múlta felül a VfL Wolfsburg együttesét Terzic csapata, mellyel őrzi pozícióját a második helyen, egy ponttal lemaradva az éllovas Bayern München mögött, és eme győzelemmel be is biztosították helyüket a 2023/24-es Bajnokok Ligája csoportkörében.

Hihetetlen hangos légkörben vette kezdetét a mérkőzést, melyen a BVB már az elejétől kezdve diktálta az iramot, azonban a Wolfsburg nem csupán megvetette a lábát, szinte semmi lehetőséget nem is adott át ellenfelének az első 15 percben. Ezt követően viszont Can vezényelte át a játékot a bal szélre, ahol Ryerson tört előre a büntetőterületig, majd beadta a labdát – Adeyemi túljárt Guilavougi eszén, és a kapuba bólintott, 1-0-ra módosítva ezzel az állást a 14. percben.

A túloldalon a látszólag lesen állo Wimmer tört ki, akit végül csak Kobel tudott megállítani, majd Hummels mentette szögletre az érkező Kaminski kísérletét. Ezt a csapat szintén tisztázta, ami egy remek kontratámadási lehetőséghez vezetett – Adeyemi vitte fél pályányi hosszon át a labdát, majd passzolt Malennek, akinek a Brandt felé tartó labdája nem volt eléggé pontos, így a 20. percben végül nem nőtt az előny.

Érdekes mérkőzésnek lehettünk szemtanúi, melyen a Borussia tartotta a nyomást és a koncentrációt is. Hummels nyert vissza egy labdát Windtől a félpályán, és passzolt Adeyeminek, aki Bornauw mellett húzta el a labdát, és ívelt be balról Hallernek, aki a hálóba juttatta a labdát, 2-0-ra módosítva ezzel az állást a 28. percben. Malen előtt lehetőség adódott a 3-0 kialakítására, azonban Brandt visszahúzásából végül nem talált be, mellé lőtte a labdát, majd az érkező kontrából Kobelnek kellett védenie, Kaminski bal felső sarokra tartó lövését hárította a 33. percben. A Wolfsburgnak is voltak helyzetei, ám hatékonyságban a Dortmund hengerelt: a jobb szélen előreadott hosszú labdával Wolf nyitott területet Brandtnak, akit a védelem nem bírt megállítani – az előretörő játékos leadta a labdát Malennek, aki hat méterről már nem hibázott, háromra növelte a csapat előnyét a 37. perchez érve.

A szünetet követően sem hagyott alább a Dortmund gólok iránti lelkesedése, és mivel a Wolfsburg is tovább próbálkozott, területek nyíltak meg. Brandt tesztelte először Casteelst (49′), majd Süle lövése lett túl széles (50′), végül Haller is próbálkozott az 53. percben, őt is megállították. Ennek ellenére is a 80.000 dortmundi szurkoló hamar örömben törhetett ki – Bellinghamet próbálták megfékezni, majd több, mint 20 méterről vállalt lövést, amit Casteels a kapufára tolt ki, a pattanó labda viszont a pályára ért vissza, és a kapuba csorgott az 54. percben, ezzel 4-0-ra módosítva az eredményt. Öt perccel később Adeyemi tört át tisztán Brandt ívelt labdájának köszönhetően, ám elvesztette végül, azonban nyomás alá helyezte Bornauwot, aki így Hallerrel szemben vesztette el a játékszert – a csatár kiugratta Adeyemit, aki közelről 5-0-ra módosította az állást.

A 63. percben Adeyemi Bellinghamet játszotta meg, aki át is tört, azonban Fischer szabálytalanul állította meg őt a büntetőterületen belül. A büntetőt Adeyemi végezhette el, akinek így lehetősége nyílt mesterhármast szerezni, de a kapu fölött szállt el lövése. Ez azonban nem akasztotta meg a mérkőzést – számos cserét követően Moukoko ellen kellett Casteelsnek védenie, akinek Passlack adott labdát. A hálóőrnek viszont már nem maradt esélye Bellinghammel szemben, aki Brandt passzát vette át tökéletesen, majd lőtte ki a jobb alsó sarkot a 86. percben, ezzel beállítva a 6-0-s végeredményt.

A mérkőzés videós összefoglalója: