A hazai széria folytatódik

20-10-es lövési arány, 57%-os labdabirtoklás – a mérkőzés statisztikája egyértelműen a Dortmund mellett szólt, ahogy az xG-mutató is (5,0-1,7), és az eredmény is magáért beszélt. A mérkőzés érdekességei következnek.

Hazai erő: A Borussia Dortmund mind a 10 legutóbbi hazai bajnoki mérkőzését megnyerte, és meghosszabbította az egy szezonon belüli rekordját e tekintetben.

2023 legjobbja: A BVB a legjobb formában lévő csapat a szezon második felében, 14 mérkőzésből 33 pontot gyűjtött be idáig, ami már több, mint amit a szezon első felében megszerzett (31).

Kiütés: 6-0-s eredményt legutóbb a 2021/22-es szezonban produkált a csapat, akkor épp a soron következő ellenfelünk, a Mönchengladbach volt az áldozat a 23. játéknapon.

Mr. Tökéletes: Niklas Süle passzainak 98%-ával talált csapattársat, és minden párharcát megnyerte.

image

A liga legjobb gólszerzői: 2023-ban 11 pontot gyűjtött a kanadai táblázaton, ezzel Karim Adeyemi utolérte a korábbi BVB, jelenleg Werder játékosát, Marvin Ducksch-t. Csupán egy játékos szerzett ennél több pontot: Raphael Guerreiro, aki 12-nél tart. Donyell Malen 10-nél tart, így negyedik az idei év listáján.

Gólszéria: A Borussia Dortmund zsinórban 49. hazai bajnoki mérkőzésén szerzett legalább egy gólt, továbbra is folytatva ezzel a klubrekordot.

Mérföldkő: Mats Hummels a BVB mezében 200. bajnoki győzelmét ünnepelhette 339. fellépésén.

Kedvenc ellenfél: A Wolfsburg immáron több, mint 10 éve vár arra, hogy győzelmet szerezzen a Signal Iduna Parkban. A legutóbbi 11 tétmérkőzésük során 9-szer kaptak ki, és kétszer játszottak döntetlent Dortmundban.