Haller: “Mi vagyunk a legjobb csapat Németországban 2023-ban”

“A második félidőben kissé szétestünk, és gondatlanok lettünk a végéig” – mondta Gregor Kobel az 5-2-es sikert követően. Terzic az eredményt és az első félidei teljesítményt emelte ki, míg a duplázó Sébastien Haler állt igazán a középpontban. A mérkőzés reakciói következnek.

Edin Terzic: “Elégedettek vagyunk az eredménnyel, és különösen elégedettek az első félidővel. Rengeteg elem, amin dolgoztunk, élesben is működött az első 30 perc során. Nagyon keményen álltunk a kihívásokhoz, remek helyzeteket teremtettünk, és szereztünk belőlük gólokat. Nem tudtunk azonban mindig zárni középen, éppen ezért félidőben ezen területen kritikusak voltunk, szerettük volna végig tisztán, szervezetten játszani a mérkőzést. Ez sajnos nem jött össze, de megyünk tovább, még mindig két kihívás áll előttünk: és a következő nehéz feladat Augsburgban vár ránk a jövő héten.”

Sébastien Haller: “60 percig uraltuk a mérkőzést, rengeteg lehetőséget teremtettünk. Az, hogy ennyire jól megy nekem a játék fejben dőlt el. Minden egyes nap élvezem azt a tényt, hogy itt lehetek a klubnál, a pályán, az öltözőben, megélem minden percét. Ez a jelenlegi célom is, hogy mindent élvezzek a srácokkal együtt. Ez van annyira jó, mint küzdeni a bajnoki címért, és mi vagyunk a legjobb csapat Németországban 2023-ban.”

Gregor Kobel: “Rendkívül erős első félidőt produkáltunk, szerettünk volna nyomot hagyni. A második félidőben kissé szétestünk, és gondatlanok lettünk a végéig. Ezt meg kell állítsuk, és egy jó első félidő után hasonlóan jó második félidőt kell játszanunk, mivel a futballban bármelyik irányba gyorsan változhatnak a dolgok, akár 4-0-s előnyről is. Donyell Malen ma ismét megmutatta, mire is képes valójában: hihetetlen minőséget képvisel, csakúgy, mint Karim Adeyemi, aki szintén remek teljesítménnyel rukkol elő rendszeresen.”

Donyell Malen: “Fontos volt, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést, tudjuk, mennyire szoros a bajnoki címért vívott harc. Ez egy szép győzelem volt. Egyszerűen jó helyen voltam az első gólnál, és volt egy jó érzésem utána mind a mérkőzést, mind a csapatmunkát illetően. Keményen edzek, csapatként is keményen edzünk, dolgozunk. A szurkolóktól jövő támogatást külön kiemelném, egyszerűen csodálatos.”

Karim Adeyemi: “Rendkívül dominánsak, életteliek voltunk, megtaláltuk a területeket. A második félidőben már nem ment ilyen jól a sorunk, de végső soron egy dolog foglalkoztat minket: a megszerzett három pont. Meg kell nyerjük a hátralévő mérkőzéseinket is, és reménykednünk abban, hogy a Bayern pontokat hullajt.”