Lenyűgöző első félidő, 5-2-es dortmundi siker a Borussiák csatájában

A Borussia továbbra is tartja a lépést a német bajnoki címért vívott küzdelemben: a 32. játéknapon 5-2-re győzték le a Borussia Mönchengladbachot, így továbbra is egypontos hátrányban vannak a Bayern München mögött, akik a Schalke 04 csapatát múlták felül.

A kaotikus start ellenére a BVB egy korai góllal nyitotta meg az estét. Haller előtt nem zártak megfelelően, aki így végigsprintelt a középpályán a labdával, majd elengedte a mérkőzés első lövését, ami megpattant Bensebainin. Malen erre villámgyorsan reagált, betört a büntetőterületen belülre, és a hálóba fejelte a labdát, amivel már az ötödik percben vezetéshez juttatta csapatát. A 12. percben Kobelnek is játékba kellett avatkoznia, és egy szép mentéssel hárította Bensebaini erős lövését, majd a túloldalon Bellingham hibázta el nem sokkal a kaput. Az angol játékos öt perccel később azonban már örülhetett, hiszen Neuhaus szabálytalankodott Hallerrel szemben, amiért Schlager játékvezető büntetőt ítélt, és ezt már nem hibázta el Bellingham, értékesíteni tudta, 2-0-ra növelve az előnyt ezzel.

A 81.365 néző óriási dortmundi gólnak lehetett szemtanúja a 20. percben, amivel 3-0-ra módosult az eredmény. Bellingham balról beadott ívelése túl magasnak bizonyult, és Malen a túloldali szögletzászlónál szerezte azt meg, majd Brandttal való összjátékát követően bepasszolt középre Hallernek, aki sarokkal helyezte be a labdát a kapu jobb alsó sarkába. Továbbra is rengeteg területe maradt a Dortmundnak, miután a Gladbach csak félig-meddig zárta a területeket. A 32. percben ezt egy újabb példa erősítette meg, mikor Can játszott meg mélyen a saját térfeléről egy labdát Brandt felé a középpályára. Ő megtalálta Malent vele, akinek jobbról beívelt labdáját Haller váltotta találatra, négyre növelve vele az előnyt, egyúttal a negyedik gólban is érintetté vált ezáltal a csatár. A 37. percben kis híján ötre módosult az előny, Malen 18 méterről helyezett jól egy lövést, melyet Olschowsky vetődve tudott szögletre menteni.

A Mönchengladbach becserélte Itakurát Wolf helyére, és formációt váltott a második játékrészre. Az első félidőhöz hasonlóan a második is kissé kaotikusan indult, ám ezúttal a 61. percig kellett várni arra, hogy a Dortmund utat törjön magának. Malen és Guerreiro összjátéka abban csúcsosodott ki, hogy Adeyemi közelről kísérletezhetett, és megcsúszása ellenére is védésre késztette Olschowskyt. Nem sokkal ezelőtt cserélt a Dortmund, Ryerson és Hummels helyére érkezett Guerreiro és Özcan, mivel mindkét védő négy lappal rendelkezik, egyre állnak az eltiltástól. Can került a védelem közepére Süle mellé, de ez sem akadályozta meg a támadásokban, a 62. percben 30 méterről lőve nem sokkal vétette el a kaput.

A szintén csereként beállt Reyna párharcot vívott Bensebainival, ám vesztesen jött ki belőle, hiszen büntetőt ítéltek a Gladbach javára, amit a sértett higgadtan értékesített is a 75. percben. Nem sokkal ezután Netz tört előre, és verte át Kobelt, átemelve a labdát fölötte, de Özcan a vonalról tudott menteni. 10 perccel később Adeyemi előtt adódott újabb lehetőség, de Olschowsky résen volt, majd Netz passzolt Stindlnek, aki 17 méterről megszerezte a Gladbach második találatát. A veszélyesnek látszó végjátékban Kobel ismét villantotta klasszisát, és Stindl újabb kíséretét hárítani tudta, de végül a már-már szokásos Reyna-gól is megérkezett: a 20 esztendős amerikai játékos a hosszabbítás 4. percében Guerreiro tisztázott szabadrúgását tudta értékesíteni, ezzel beállítva az 5-2-es végeredményt, és az újabb dortmundi sikert.

A mérkőzés videós összefoglalója: