56 dortmundi gól esett 2023-ban

A Borussia Dortmund a legjobb csapat 2023-ban: 11 ponttal többet gyűjtöttek a Bayern Münchennél 18 mérkőzés alatt, és már a tabella élére is kerültek győzelmükkel, és riválisuk botlásával. A mérkőzés érdekességei következnek.

Támadóerő: A lövési mutató 28-4 volt a Dortmund javára: minden mezőnyjátékos a dortmundi oldalon lőtt legalább egyet a 3-0-ra megnyert találkozón Augsburgban.

Támadás: A Borussia Dortmund 17 lövést regisztrált az első félidőben, ami a legmagasabbjuk volt 2013 októbere óta.

Gólgyár: 2023-ban 56 bajnoki gólt szerzett a csapat, ami magasan a legtöbb az élvonalban.

Dupla dupla: Sébastien Haller első alkalommal duplázott két egymást követő Bundesliga-bajnokin.

Gólszerző: Haller a szezon második felében kilenc gólt szerzett eddig, mellyel az élre került két másik játékossal együtt: Marvin Duckschsal (Werder Bremen) és Donyell Malennel.

Vezető erő: Raphael Guerreiro nyolc lövésben volt érintett lecseréléséig, ezzel a játékosok közt ő működött a kísérletekben a legtöbbet közre.

Nincs gól nélküli döntetlen: A BVB legutóbbi 126 bajnoki mérkőzésén mindig esett legalább egy találat, legutóbb 2019 októberében zárult 0-0-val egy találkozó, akkor a Schalke otthonában mérkőzött meg a két rivális egymással.

Debütálás: A télen igazolt, a 17-et nemrég betöltött Julien Duranville első alkalommal lépett pályára a Dortmund felnőttkeretében.

Mérföldkő: Niklas Süle 250. alkalommal lépett tegnap pályára a Bundesligában.