Julian Brandt: “… a város forró hangulatba kerül”

A 33. játéknap a végéhez ért. A Borussia Dortmund 3-0-ra legyőzte idegenben az FC Augsburgot, melynek köszönhetően a tabella éléről várhatja az utolsó fordulót. A mérkőzést követően Sebastian Kehl sportigazgató és Edin Terzic vezetőedző mellett a gólszerzők, a duplázó Sébastien Haller és Julian Brandt is nyilatkozott.

Sébastien Haller: “Ha valaki azt mondja nekem hat hónappal ezelőtt, hogy ebben a helyzetben találom magam ma, nem hittem volna neki. Mindannyian rengeteg energiát belefektettünk ebbe, és most óriási lehetőségünk van arra, hogy valami igazán nagy dolgot elérjünk. Kihagytunk pár lehetőséget a múltban, de ezzel most élni tudtunk. Sokat beszéltünk arról, hogy ragaszkodnunk kell az elveinkhez, és pozitívnak kell maradnunk. Büszke vagyok a csapatra.”

Julian Brandt: “A nyomás mára kicsit csökkent rajtunk végre. Az elmúlt heteink viharosan alakultak, ha visszagondolok arra, hogy miként teljesítettünk Stuttgartban és Bochumban. Megannyi győzelem nélküli idegenbeli mérkőzés után végre teljesítettük a házi feladatunkat Augsburgban. Már az első félidőben vezethettünk volna, és a második gólt is hozzátehettük volna annak érdeében, hogy a mérkőzés hátralévő részét könnyebbé tegyük a magunk számára. Ez egy tüzes mérkőzés volt, de végül meg tudtuk nyerni. Nem vagyunk még német bajnokok, és meg kell nyerjük az utolsó, hazai mérkőzésünket is. Óriásiak a várakozások, a város forró hangulatba kerül. Erre a mérkőzésre különösen felkészülünk, és tudatában vagyunk a lehetőségnek. Egy érzelmes mérkőzés vár ránk a Signal Iduna Parkban hihetetlen légkör mellett.”

Sebastian Kehl: “Megérdemelten nyertünk a végén, és fontos lépést tettünk meg ma. Elraktározzuk ezt az eufóriát és magunkkal visszük. Újabb 90 percre lesz szükségünk abból az erőből a stadionunkban, amit az elmúlt hetekben mutattunk. Ezt mostmár nem engedhetjük meg, hogy elvegyék tőlünk! Nagyon örülök a csapat teljesítményének, és jövő héten is megteszünk mindent, rendkívül koncentráltak leszünk. A szezon első fele nehezen alakult a számunkra, de most megragadtuk a lehetőséget, noha nem volt könnyű, az Augsburg ugyanis rendkívül agresszív, harcias volt.”

Edin Terzic: “Ebben az évben közelebb vagyunk a célhoz, mint bármikor máskor már jóideje. Most padlógázzal kell továbbmennünk, akkor végre, remélhetőleg a kezünkben tarthatjuk a Salátástálat. Most szükségünk lesz a város támogató hangulatára, a stadionunkra, a futball részéről mi gondoskodunk. Mindezt úgy, hogy újra a mérkőzés elejétől játékban legyünk, jól játsszunk, és ezt a hármas sípszóig tudjuk is őrizni. Egy dolog maradt hátra: megtenni ezt az utolsó lépést együtt. 70 pontot szereztünk ezidáig – ezt nem láttuk jönni a szezon előtt, főleg a csapat terén történt újulások, de különösképp a sérülések, betegségek miatt.”