2-2-es döntetlennel zárta az idényt az ezüstérmet szerző Dortmund

A Borussia Dortmund húzta a rövidebbet a bajnoki címért vívott küzdelemben. A BVB 2-2-es döntetlent játszott a 0-2-es félidei hátrányt követően az 1. FSV Mainz 05 csapatával a Bundesliga 34. játéknapján, és mivel a bajorok megnyerték a maguk mérkőzését, így a Fekete-Sárgák pontegyenlőséggel, de rosszabb gólkülönbséggel zártak a címvédő mögött.

A mérkőzés 4. percében Wolf már közel merészkedett az ellenfél kapujához, és Süle a 7. percben lövést is megeresztett rá, de a mérkőzés keményebbé kezdett válni, és ennek eredményeképp az első szögletből a Mainz szerzett vezetést: Fernandes juttatta be a labdát a 16-oson belülre, és Hanche-Olsen terelte a kapuba a közeli kapufa mellett a játékszert egy fejessel a 15. percben.

Az egyenlítésre óriási lehetősége adódott a Dortmundnak négy perccel később. Miután a videóbíró ellenőrizte, Fritz megadta a büntetőt a Dortmundnak, miután Kohr szabálytalankodott a 16-oson belül Guerreiróval szemben. Can átadta a lehetőséget Hallernek, ám kísérletét Dahmen kivédte. A Dortmund következő támadásánál ismét Guerreiro volt akcióban, akit Aaron lökött a földre, miközben lövésre készült a portugál – ám ezúttal a bíró sípja néma maradt.

Helyette viszont a Mainz újabb tőrdöféssel készült a BVB számára. Miután Aarontól labdát kapott, Lee a balszélről tökéletesen ívelt az őrizetlen Onisiwóhoz, aki a büntetőpont környékéről fejelt a kapuba, 2-0-ra módosítva ezzel az állást. Kobel ugyan ujjheggyel elérte a kísérletét, de a kapufa belsejéről befelé csorgott a labda. A BVB továbbra is tört előre, de képtelen volt feltörni a Mainz fókuszált védelmét egészen a szünet előttig nem sokkal. Brandt tört előre bal szélen egy Reustól kapott labdával – aki a sérült Adeyemi helyére érkezett -, majd átvert egy újabb mainzi játékost a büntetőterületnél, de jól helyezett lövése nem járt túl Dahmen eszén, így a 44. percben maradt a kétgólos mainzi előny. A hosszabbítás második percében a hálóőr Hummels lövését is hárította, majd a negyedik perchez érve Malen fejelt kisodródva közelről, így kísérlete oldalhálót talált.

A Fekete-Sárgák egy második csatárral is rohamoztak a következő 45 perc során. Wolf helyére Moukoko érkezett, így Ryerson húzódott ki jobbszélre, míg Guerreiró a védelem bal oldalát foglalta el. Ennek ellenére nem sokkal az újraindulás után a Mainz előtt adódott nagy helyzet, Onisiwo labdája utat talált Lee-hez, de Kobel résen volt, védeni tudott. A mérkőzés során a hazaiak védelmének koordinációja hiányzott, és az 57. perc is rávilágított erre, mikor Onisiwo tört előre a jobb szélen, de erős lövését a kapufa állította meg.

A Borussia mindent megpróbált, folyamatos nyomás alatt tartotta ellenfelét, de alig bírt áttörni a keményen védekező csapaton. Az 59. percben újra fenyegetést jelentettek, Moukoko beívelése Haller kinyújtott lábán változtatott irányt, de szélesnek bizonyult a kísérlet. Nem sokkal később Can lőtt kapura, de Malenen megpattant, így pár centiméterrel elvétette a kaput. Malen és Brandt helyére később Reyna és Duranville érkezett, utóbbinak ez volt a debütálása, miután sérüléséből mostanra épült fel teljesen. A 67. percben Reyna játszotta meg Moukokót, aki lőni is tudott, de újfent széles volt a kísérlet. A 68. percben azonban megtört a jég, Guerreiro kapott labdát Reynától és lőtt 20 méterről kapura – és bár elcsúszott, lövése így is utat talált a hálóba, egy gólra csökkentve ezzel a hátrányt.

A 74. percben Reus előtt adódott óriási lehetőség az egyenlítésre, de a kapu fölött szállt el a fejese. Két percre rá Haller fejelte Duranville ívelését Dahmen kezébe, majd újabb két perc múlva Reyna hagyott ki egy újabb lehetőséget. A 84. perchez érve Hummels fejelte rendkívül szélesre Reus szabadrúgását, majd már a hosszabbításba érve Modeste betalált a 90+4. percben, ám a találat érvénytelen volt les miatt. Két percre rá Süle viszont egyenlített, és bár Fritz még engedte a játékot, az idő már kevés volt, és nem sikerült csodát tenni, ezzel pedig eldőlt, hogy a Bayern kölni győzelme bajnoki címet ért a számukra.

A mérkőzés videós összefoglalója: