HIVATALOS: Ramy Bensebaini a Borussia Dortmundba igazolt!

A Borussia Dortmund máris bejelentette első igazolását a 2023/24-es idényre. A 28 esztendős algériai válogatott, Ramy Bensebaini teszi át székhelyét Dortmundba, aki a Borussia Mönchengladbachtól érkezik ingyen, és négy évre szóló szerződést kötött a Fekete-Sárgákkal hétfőn.

“Ramy a pályája csúcsán járó játékos, akinek rengeteg tapasztalata van nemzeti és nemzetközi téren is: a Bundesligában, a Ligue 1-ban, a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is megforudlt, valamint oszlopos tagja a válogatottjának is otthon. Biztosak vagyunk abban, hogy a fejlődése még nem ért véget. A vele való tárgyalásunk során láttuk rajta azt az elkötelezettséget, amivel előre akarja lendíteni a csapatot, és címekért akar küzdeni a Borussia Dortmund színeiben. Alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk egy olyan játékossal, aki remekül egyensúlyoz a védekező- és támadójáték között.” – nyilatkozta róla a sportigazgató, Sebastian Kehl.

Bensebaini 2019 nyarán érkezett a Csikókhoz, aki előbb a Lierse, Montpellier majd a Rennes játékosa volt. A ballábas védő 95 Bundesliga-bajnokija során 19 gólt szerzett a Gladbachban, és az előző idényben 28 fellépésén 8 pontot ért el a kanadai táblázaton – hat gólt maga lőtt, kettőt pedig előkészített.

Maga a játékos úgy nyilatkozott szerződtetéséről: “Nem kell túl sokat azzal kapcsolatban mondjak, hogy mekkora a húzóereje a Borussia Dortmundnak. Azt a különleges atmoszférát, amit a Signal Iduna Parkban teremtenek a szurkolók már magam is megtapasztaltam ellenfélként, és látni lehet, hogy mennyire hajtja előre a saját játékosaikat. Tudom azt is, hogy mire képes a BVB, és azt gondolom, hogy együtt, csapatként a szezon második felében mutatott formájára fogunk építeni. Alig várom, hogy a csapat részese lehessek, címekért küzdhessek és megtapasztalhassam ezt a speciális légkört Dortmundban.”