HIVATALOS: Felix Nmecha a Borussia Dortmund játékosa

A Borussia Dortmund percekkel ezelőtt jelentette be a 22 esztendős Felix Nmecha szerződtetését. A VfL Wolfsburgtól érkezett középpályás 2028-ig szóló szerződést írt alá a klubbal hétfőn.

A BVB sportigazgatója, Sebastian Kehl így nyilatkozott a transzferről: “Felix Nmecha egy gyors, technikás, és fizikálisan erős játékos, aki stílusával erősíteni fogja a középpályánkat mind támadásokban, mind a védekezésben egyaránt. A Manchester Citynél elsőosztályú képzésben részesült, majd az előző idényben nevet szerzett magának a Wolfsburgban. Örömmel tölt el bennünket az, hogy egy újabb német válogatott játékos választott minket, és meggyőződésünk, hogy Felix még tovább tud fejlődni.”

Az előző idényben Nmecha komoly hatást gyakorolt a Wolfsburg bajnoki szereplésére, 30 mérkőzésen 9 gólban volt érintett, melyből hatot előkészített, hármat pedig maga szerzett. A Borussia Dortmundnál a 8-as mezszámot fogja viselni az idei szezonban.

Hans-Joachim Watzke és Reinhold Lunow az elmúlt napok történéseiről is beszélt a játékossal kapcsolatban: “Tisztában vagyunk azzal, hogy ez az átigazolás kritikus hangokat is kiváltott, köszönhetően a Felix által az interneten közzétett két bejegyzésnek az elmúlt néhány napból. Éppen ezért fontos volt számunkra, hogy beszéljünk vele a hitéről, valamint értékrendjéről. Felix nagyon fiatal, a vallása mélyen gyökerezik benne, és – csakúgy, mint bárki más – ő sem tökéletes. Ezen megbeszélések alatt tökéletesen meggyőzött minket arról, hogy nincsenek transzfób és/vagy homofób gondolatai. Felix maga nyilatkozta felénk azt, hogy minden embert tisztel és szeret függetlenül a bőrszínüktől, vallásuktól vagy szexuális irányultságuktól.”

Maga a játékos is megszólalt a transzfer kapcsán: “A Borussia Dortmund egy nagyszerű klub, melyet már gyerekkorom óta figyelemmel követek. Örömmel tölt el, hogy immáron a csapat tagja lehet, hogy segíthetem elérni a klub céljait a Bundesligában, a Német Kupában, valamint a Bajnokok Ligájában egyaránt. Bízom abban, hogy a szurkolók megadják nekem a lehetőségét annak, hogy megismerhessenek engem.”