“Öt év büszkeség” – Marco Reus lemond a csapatkapitányi karszalagról

Marco Reus lemondott a csapatkapitányi karszalagról a Borussia Dortmundnál. A 34 esztendős játékos szerdán tájékoztatta döntéséről a sportigazgató Sebastian Kehlt és a vezetőedző Edin Terzicet, mielőtt egy publikus videóban beszámolt döntéséről csütörtökön.

Marco Reus a Borussia mezében 161, tétmérkőzésen szerzett góljával megelőzte a klublegenda Adi Preißlert, és a 2018/19-es idény óta volt a csapat kapitánya. Összesen 178 alkalommal viselte a karszalagot, legelőször még hivatalos “kinevezése” előtt, 2014 októberében, a Német Kupában a Stuttgarter Kickers elleni idegenbeli mérkőzésen. A dortmundi születésű játékos 2012 óta játszik szülővárosa egyesületében, amelyben 387 pályára lépést számlál eddig.

Reus döntésével kapcsolatban úgy fogalmazott: “Volt időm gondolkodni a szünet alatt, és arra a döntésre jutottam, hogy továbbadom a csapatkapitányi karszalagot. Lehetőségem volt arra, hogy öt éven át büszkeséggel viselhessem ezt, óriási megtiszteltetés ez a számomra.”

Marco Reus kétszer nyerte meg eddig a Német Kupát a csapattal, 2017-ben és 2021-ben is a magasba emelhette a trófeát. A 35 éves játékos a 15. Bundesliga szezonjára készül ezen a nyáron. A jelenleg is aktív játékosok közül senki nem éri szerzett gólok számában utol Marcót, akinek nevéhez 150 találat fűződik a bajnokságban.

Marco Reus videóüzenete itt tekinthető meg: