Testspiel: Westfalia Rhynern – Dortmund 0-7

A Borussia Dortmund megszerezte első győzelmét az első felkészülési mérkőzésén: a csapat szerdán a Westfalia Rhynernhez utazott, és 7-0-ra győzte le az Oberligás együttest Reus és Besong dupláival, valamint Rijkhozz, Blank és Aning találataival.

Miután csak most kezdték meg a teljesítménydiagnosztikát a válogatott játékosok, és Karim Adeyemi, Youssoufa Moukoko, Jamie Bynoe-Gittens valamint Felix Nmecha sérülés miatt Dortmundban maradt, az U23-as és U19-es játékosokkal kiegészítve állt ki a Dortmund – csakúgy, mint a korábbiakban is. A BVB edzője, Edin Terzic a felnőttcsapatot és az ifjúsági játékosokat elegyítve küldte pályára csapatát 4-1-4-1-es formációban.

A BVB már az elejétől magához ragadta a kezdeményezést ellenfelével szemben, és a hatodik percben ki is alakította első helyzetét, de Samuel Bamba egyenesen az ellenfél kapusának, Christopher Sandernek a kezébe lőtte a labdát. Ezt követően Thorgan Hazardot próbálták indítani, aki nem számított erre, így a labda áthaladt a vonalon, és az ellenfél következett. Egy perccel később Thomas Meunier előtt adódott lehetőség, de nem sikerült Ole Pohlmann beadott labdáját kapura fejelnie, ám a gól végül megérkezett nem sokkal később: Bamba kapott labdát a jobb oldalon, és ívelt át Hazardnak balra. A szélső bejátszotta azt középre Marco Reusnak, és a korábbi kapitány megszerezte a vezetést csapatának a 12. percben.

A BVB mozgásban tartotta ezt követően is mind a labdát, mind pedig ellenfelét. Az ezt követő időszakban az U19-es támadó Julian Rijkhoffot előbb a kapus (17), majd az oldalháló (21) állította meg. A következő gólért ismét Marco Reus vállalt felelősséget a 24. percben, aki egy álomszép lövéssel vette be a kaput 18 méterről. Niklas Süle is élt egy lövési kísérlettel távolról egy percre rá, ám nem járt sikerrel.

A hazai csapat előtt a 36. percben adódott először ígéretes lehetőség, amit Meunier a vonalról tisztázott, miután Alexander Meyer már vesztes helyzetbe került, és Patrice Yoann Heisinger lőhetett. Pohlmann viszont nem sokkal később elcsípett egy labdát Sandertől, és kis híján 3-0-ra módosította az állást, de a kapu fölött szállt el a lövése az üresen maradt játékosnak. Reus a harmadik gólra már előkészítővé vált, ő adott ugyanis remek labdát Rijkhoffnak, amit a fiatal játékos értékesíteni is tudott a szünet előtt.

A szünetet követően az első félidei csapatból csupán Pohlmann, Papadopoulos és Guille Bueno maradtak a pályán, a többieket lecserélte Terzic vezetőedző. Egy hosszú lábsérülést követően Mateu Morey is pályára lépett, aki legutóbb 2022 augusztusában volt pályán az U23-as csapatban. A nyolc csere azonban nem zavarta meg a játék egyensúlyát, továbbra is egyirányú maradt a játék, folyamatosan záporoztak a támadások a Westfalia Rhynern kapufa felé a második játékrészben is. A Dortmund nyomása az 53. percben fizetődött ki, amikor Paul-Philipp Besong kerülte meg a kapust és juttatta a hálóba a labdát, és két percre rá MAts Hummels is nagyon közel került a találathoz, alig vétette el a szöglet utáni fejese a kaput.

Besong Julien Duranville remek labdája révén duplázott, amivel már 5-0-ra módosult az állás a 67. percben. Duranville maga is kevés híján feliratkozott a listára, miután három védőt is átvert, de lövése megpattant, így elkerülte a kaput a 72. percben. A hazaiak részéről Hakan Sezer előtt adódott lehetőség a szépítésre büntetőből, ám a lehetőség kimaradt, ellenben a Dortmund tíz perccel később féltucatra növelte góljai számát: Hendry Blank talált be egy szögletet követően, majd a sort végül Prince Aning zárta három perccel a mérkőzés vége előtt, amivel kialakult a 7-0-s végeredmény a vendégek javára.

BVB 1. félidő: Meyer – Meunier, Papadopoulos, Süle, Bueno – Pfanne – Bamba, Pohlmann, Reus, Hazard – Rijkhoff
BVB 2. félidő: Lotka – Morey, Papadopoulos (Blank, 63), Hummels, Bueno (Semic, 63) – Michel – Duranville, Eberwein, Pohlmann (Gürpüz, 63), Aning ­– Besong

Gólok: 0-1 Reus (12), 0-2 Reus (24), 0-3 Rijkhoff (43), 0-4 Besong (53), 0-5 Besong (67), 0-6 Blank (84), 0-7 Aning (87)