Edin Terzic: “Van még pár elem, amin dolgoznunk kell”

Az oberhausein 3-2-es sikerült követően Edin Terzic beszélt a mérkőzésről, csapata edzésmunkájáról, valamint a közelgő amerikai túráról is a sajtónak.

Edin Terzic a győzelemről:
“Jó dolog mérkőzéseket nyerni, de elnézve azt, hogy miként alakult a találkozó kijelenthető, hogy volt pár dolog, ami nem működött megfelelően. Tiszta sor, hogy még mindig vannak dolgok, amiken fejlesztenünk kell. Sokat kellett védekeznünk a kontratámadások és a rögzített helyzetek ellen. Rendkívül fontos, hogy ilyenkor megtaláljuk a ritmusunkat újra gyorsan. Volt pár dolog, ami miatt bosszúsak vagyunk, ezeken a területeken nagy fejlődésekre lesz szükség.”

… a válogatott játékosok visszatéréséről:
“Teljesítménydiagnosztikával indítottak, és hétfő óta velünk vannak az edzőpályán a visszatért játékosok. A mai nap során egy rendkívül intenzív programnak tettük ki őket. Lassan, fokozatosan hozzuk vissza őket a megfelelő tempóra. Holnap döntjük el, hogy ki az, akit esetlegesen bevetünk szombaton az Erfurt elleni mérkőzésen.”

… Youssoufa Moukokóról, Karim Adeyemiről és Felix Nmecháról:
“Youssoufa és Karim hétfő óta újra a csapattal van, és az egész programban részt tudtak venni.Felix két hete van velünk, és az elmúlt hét során az edzés több pontján is be tudott kapcsolódni, most viszont teljes periódusokat tudott megcsinálni. Jók a kilátások, de ismétlem, várnunk kell még a hétvégi döntéssel.”

… a készülődésről az amerikai túrával kapcsolatban:
“Elég nagy edzőcsoportunk volt a héten, volt, hogy 31 mezőnyjátékossal dolgozhattunk együtt. Most alkalmazkodnunk kell egymáshoz, mind terhelhetőségben, mind regenerációban egy szintre kell jussunk. Ezeket a napokat erre fogjuk használni itt Németországban. Hétfőn megkezdjük az utazásunkat, ahol másabb körülmények várnak ránk a repülés, az időeltolódás és a klíma szempontjából egyaránt, de ezzel majd megbirkózunk. A következő héten csütörtökön vár ránk az első mérkőzésünk az Egyesült Államokban. A cél az, hogy hogy minden játékos készen álljon arra, hogy játékperceket gyűjtsön. Az amerikai mérkőzések rendkívül fontosak lesznek számunkra, hogy a taktikai repertoárunkat csiszolni tudjuk.”

… a fejlesztendő területekről:
“Nem csupán arról van szó, hogy új dolgokat gyakorlunk, hanem arról is, hogy számos dologgal kapcsolatban frissítsük a srácok memóriáját. Nem titok, hogy elégedetlenek vagyunk a kapott gólok számával tavalyról. 2023 elején ezzel kapcsolatban sikerült eredményes munkát folytatnunk, de továbbra is szeretnénk csökkentei a kapott gólok számát, ezt célul tűztük ki magunk elé. Szeretnénk a játékunkat is továbbfejleszteni – számos automatizmusunk fejlődött a szezon második felében, és ezt az újonnan érkezettek körében is integrálni szeretnénk. Ha ezzel megvagyunk, újabb elemeket szeretnénk bemutatni, hogy még inkább proaktívabb legyen a csapat, még veszélyesebb legyen a támadásunk, egyben hatékonyabban tudjunk védekezni.”

… Sebastien Hallerről:
“Tegnap volt kereken egy éve, hogy híreket kaptunk a betegségéről. A nyári szünet alatt remek munkát végzett. Szombaton kezdett bele az edzésekbe velünk. Tudatosan adtunk neki még néhány napot, mivel rendkívül érzelemdús és kimerítő éven van túl, ráadásul téli szünete sem volt. Minden dolog, amin keresztülment megviselte a testét és az elméjét egyaránt. Jelenleg nagyon keményen dolgozik, az eredménye a teljesítménydiagnosztikán rendkívül jó volt. Reméljük, hogy szombaton akár tud néhány percet játszani, meg tudja vetni a lábát és fontos szerepet tölt majd be a csapatban.”

… Mateu Moreyról:
“Továbbra is óvatosak vagyunk vele az edzések folyamán, és folyamatosan figyeljük, hogy megfelelő egyensúlyban tartjuk a munkaterhelését és a regenerációját. Hihetetlen keményen dolgozik, és reméljük, hogy napról napra jobban lesz.”

… Emre Canról:
“Örömmel tölt el bennünket az, hogy Emre egészségesen tért vissza a szünetről, és rendkívül erős benyomást keltett. Nagyon fontos szerepet tűzött ki célul magának, és ezt láttuk meg benne, mikor leigazoltuk őt. A szezon második felében egyre fontosabbá vált a jelenléte mind a pályán, mind pedig az öltözőben egyaránt.”