Emre Can a Borussia Dortmund új csapatkapitánya

A Borussia Dortmundnak új csapatkapitánya van: az amerikai edzőtáborban szerda délután jelentette be egy sajtókonferencián a csapat vezetőedzője, Edin Terzic, hogy a leköszönő Marco Reus helyét Emre Can veszi át, és Gregor kobel lesz a helyettese.

Hans-Joachim Watzke, Sebastian Kehl és Edin Terzic korábban összeültek, hogy meghozzák a döntésüket, és szerda délután közölték a csapattal a Fairmont Grand Del Mater hotelben, és tapsviharral gratuláltak az új párosnak.

Emre Can a döntés után úgy fpgalmazott: “Hihetetlenül büszkévé tesz, hogy egy ilyen nagy klub csapatkapitánya lehetek, szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki ebben a döntésben benne volt.”

Edin Terzic hozzátette: “Újra szeretnék köszönetet mondani Marco Reusnak mindazért, amit értünk tett csapatkapitányként. Emre született győztes alkat, és egy olyan személy, aki szereti magára vállalni a felelősséget. A pályán nyújtott teljesítménye mellett Emre rengeteg tapasztalattal is bír. Az is nagyon fontos számomra, hogy mindenki érezzen felelősséget mindenért, amit képvisel.”

Hans-Joachim Watzke elismerően beszélt az új kapitányról: “Emre Can hatalmas hazai és nemzetközi tapasztalattal bír, és ezt most kamatoztathatja kapitányként is. Ebben a nnaptári évben óriási szerepe volt abban, hogy a csapatunk magas szinten stabilizálódott a pályán. Emre a megfelelő kapitány a csapatunk számára.”

Sebastian Kehl sem ment el szavak nélkül mellette: “Karrierje során rengeteg tapasztalatra tett szert, megfelelő korban van ahhoz, hogy egy nagy klub kapitánya legyen, és megfelelő vezetői tulajdonságokkal rendelkezik, valamint kellően tisztelik is csapaton belül.”

Can 2020 januárja óta játszik a Borussia Dortmundban, és az előző héten hosszabbította meg szerződését 2026 nyaráig. A középpályás 121 tétmérkőzésen játszott a BVB mezében, és 12 gólt szerzett eddig. Gregor Kobel 2021 júliusa óta a csapat tagja, és 75 tétmérkőzésen védett a klub színeiben minden kiírást figyelembe véve.

Niklas Süle is a helyettesek közé lépett, és Marco Reus, Sébastien Haller, valamint Julian Brandt mellett a csapattanács tagja lett.

Emre Can Marco Reust váltja a kapitányi poszton, aki lemondott szerepköréről idén nyáron.