Edin Terzic: Mérkőzésről mérkőzésre fejlődtünk

A Chelsea elleni 1-1-es döntetlent követően és a németországi hazaaút előtt a BVB trénere, Edin Terzic interjút adott az amerikai túra során, és beszélt többek között a mérkőzésről, a felkészülésről, valamint az új igazolásokról is.

Edin Terzic a Chelsea elleni mérkőzésről:
“Ez egy fontos teszt volt a számunkra. A mérkőzés nem csupán kiélezett küzdelem volt a két fél között, rengeteg szenvedély is belekerült. Immáron 10 napja vagyunk úton, és mérkőzésről mérkőzésre fejlődtünk. A mai napon egészen a végsőkig harcoltunk a győzelemért. Sjnálatos módon nem tudtuk megúszni kapott gól nélkül a hármas sípszóig, de látva azt, hogy mit tettek bele a srácok az edzésekbe és a mérkőzésekbe, azt kell mondjam, hogy elismeréssel adózom feléjük. Mindez azt mutatja, hogy jó úton járunk.”

… az amerikai túráról:
“Beszéltünk és demonstráltunk új dolgokat minden egyes nap, és igyekeztünk megfelelően koordinálni, fejlődni az edzőpályán. Ennek eredményei láthatóak voltak. Ha visszatekintünk arra, hogy egy hete hogy játszottunk San Diegóban, akkor észrevehető, hogy a győzelem ellenére nem volt túl sok lenyűgöző dolog a játékunkban. A helyzet rengeteget jvult a Manchester United ellen és ma még tisztábban körvonalazódtak a fejlődések. Rengeteg fiatal játékosunk kapott ma újra lehetőséget, hogy a Chelsea ellen játszhasson itt Chicagóban. A srácok nagyon bátrak voltak, ezt szerettük volna látni tőlük.”

… Ramy Bensebainiról:
“Ramy rögtön megtalálta a helyét már az első naptól kezdve, és folyamatosan megmutatja magát az edzéseken, illetve odateszi magát a mérkőzéseken is. Rendkívül elégedettek vagyunk vele. A mérkőzésen úgy láttuk, hogy az ellenfél a lábára lépett – a sípcsontja kissé megdagadt, de folytatni akarta a játékot. Ramy rendkívül bátor volt a támadásoknál, folyamatosan megmutatta magát, és a védekezésből is jól vette ki a részét. Reméljük, hogy ezen az úton halad tovább.”

Marcel Sabitzerről:
“Kezdettől fogva képes vezérszerepet vállalni. Marcel remekül teljesített ma, jól mozgott labda nélkül, jól váltott széleket, és határozottan állt bele a párharcokba. Rengeteget segítette a mai napon a játékunkat.”