6-1-re nyerte meg első kupamérkőzését a Dortmund

A Borussia Dortmund kényelmesen nyerte meg a 2023/24-es idény első tétmérkőzését, és továbbjutott a Német Kupa második fordulójába, miután 6-1-re legyőzte a Regionalligás TSV Schott Mainzot. Haller duplázott, mellette Brandt, Sabitzer, Malen és Moukoko is betalált a dortmundiak részéről.

A 2008-as kupafinálé óta a legidősebb kezdőcsapatot láthattuk a pályán (28,8 év átlagéletkor), akik egyértelmű fölénnyel nyitottak: az első félidőben 70%-ban birtokolták a labdát, azonban a mérkőzés elején hiányzott az ötlet és a pontosság. Süle a harmadik percben közel került a találathoz, de a szögletből érkező labdát pontatlanul fejelte kapura. Számos passzolási hiba iss akadályozta a játékot, míg a hazaiak ebből kontratámadásokat tudtak indítani, azonban mielőtt valós veszéllyé váltak volna, a vendégek megállították ezen akciókat.

Egy Reus által szerzett labda jelentette a fordulópontot a 22. percben: Sabitzerhez játszotta át, aki a jobb szélre passzolt, és noha Ryerson ívelését tisztázták, az akció életben maradt. Brandt ívelte be középre a labdát balról, és Haller előtt kellő mennyiségű tér nyílt ahhoz, hogy a hálóba fejeljen, és megszerezze a vezetést. Alig 120 másodperccel később Brandt maga is gólt vállalt, miután Malen jobb szélről érkező labdáját a hálóba tudta passzolni közvetlen közelről.

Fél óra telt el a játékból, mikor Sülét le kellett cserélni, a helyére Schlotterbeck érkezett. Ezt követően a Borussia hibázott: a Müller által beívelt szabadrúgást Gans tudta közelről kapura tűzni eredménnyel, így a 34. percben 2-1-re módosult az állás, viszont szinte azonnal visszaállt a kétgólos előny Haller révén, aki Bensebaini ívelését vette le mellel, átjuttatta Gans fölött, majd kapura lőtt, amivel a 35. percben 3-1-re növelte a csapat előnyét.

A második félidőben a mainzi hálóőr, Hansen hárított két közeli kísérletet: előbb Reus próbálkozott (50. perc), majd Malen (54.), aki négy védőt is legyőzött, mielőtt a büntetőterületen belülről elengedte lövését. Ez már ekkor a 13. lövése volt a BVB-nak, a 14. és 15. kísérletek viszont hamar jöttek, utóbbi gólt is ért: Reus balról tört be, de Hansen ismét útját állta, Sabitzer azonban a szabadon lévő labdára lecsapott, és 12 méterről a kapuba juttatta azt, 4-1-re módosítva az állást az 57. percben.

A Borussia ezt követően levette a gázról a lábát úgy, hogy nem engedte ki közben az irányítást a kezéből. Ryerson, aki Wolf beállását követően (76. perc) a bal oldalra került át indította meg az akciót az újabb találathoz: Sabitzernél kötött ki a labda, aki Malenhez továbbított, a holland játékos pedig a felső léc aljáról bevágódó labdával növelte az előnyt a 79. percben, majd a pontot az i-re Moukoko tette fel, aki a 85. percben mattolta a hazaiak védelmét. Ezzel ki is alakult az eredmény, magabiztos, 6-1-es sikerrel jutott tovább a Dortmund az első fordulóból.

A mérkőzés videós összefoglalója: