Haller: Ez egy jó kezdet volt

A hálóőr Gregor Kobel, valamint két gólszerző, Sébastian Haller és Marcel Sabitzer osztották meg gondolataikat a sajtóval a TSV Schott Mainz elleni találkozót követően. A mérkőzés reakciói következnek.

Marcel Sabitzer: “A Mainz rengeteg kontratámadási helyzettel bírt az első percekben. Ez azokból a labdákból alakult ki, melyeket elveszítettünk. Az ilyen dolgok könnyen veszélyessé válhatnak a bajnokságban, ezeket el kell kerüljük, de az teljesen normális, hogy az első tétmérkőzésen még nem működik minden zökkenőmentesen. 6-1-re nyertünk, teljesítettük a feladatunkat. Olyan érzésem van, mintha már régebb óta itt lennék – rendkívül komfortosan érzem magam, a srácok kiválóak. A pozícióm attól függ, amit az edző mond – ma azt kérte, hogy a támadásépítések mellett a védekezést is segítsem, így kissé mélyebben játszottam. Kényelmesen éreztem magam az összekötő játékos szerepében. Egy gól és egy gólpassz a mérleg a debütálásomon, ez jóleső érzés.”

Gregor Kobel: “Ha egészséges vagyok, akkor játszani szeretnék. Elégedettek vagyunk az eredménnyel, akkor is, ha nem minden területen működtek jól a dolgok, de ez normális a szezon első mérkőzésén, nem lehet minden 100%-ig rendben. Ami igazán számít, hogy teljesítettük a feladatunkat, és továbbjutottunk. 6-1-re nyertünk, így nem látok igazán problémát. Ennek ellenére még jobban kontrollálhatunk egy mérkőzést, és még jobban rányomhatjuk majd a bélyegünket. Ez igazán a jövő héttől indul majd be. Most örülünk!”

Sébastian Haller: “20 percbe telt, mire uralni tudtuk a labdát, utána a dolgok olajozottan működtek. Továbbra is van még hova fejlődni, az előző szezonbéli csalódottság még mindig az emlékezetünkben él. Ezt a traumát felhasználhatjuk viszont motivációként is, hogy jobban teljesítsünk. Ez egy jó kezdet, jó mérkőzés volt.”