Terzic: Már a kezdéstől fogva jelen szeretnénk lenni

A TSV Schott Mainz elleni mérkőzést követő sajtókonferencián Edin Terzic a kupamérkőzésen és a játékoskérdéseken túl a közelgő bajnoki idényről is szót ejtett.

Edin Terzic a mérkőzésről:
“Rendkívül elégedettek vagyunk, mivel a cél az volt, hogy továbbjussunk a következő fordulóba a Német Kupában. A nyitánnyal már kevésbé voltunk elégedettek. Szükségtelenül tettük nehézzé a saját dolgunkat, és megadtuk azt az ellenfélnek, amire talán vágytak. Túl sok labdát akartunk középen túl gyorsan megjátszani ahelyett, hogy a széleken mozgatjuk a játékot, és kifárasztjuk az ellenfelet. Ezt javítani tudtuk, hat gólt szereztünk és több helyzetet alakítottunk ki. A második játékrészben nem hagytunk teret az ellenfélnek, az elsőben viszont volt két helyzet rögzített helyzetből – erről beszélnünk kell majd.”

… a csapat formájáról az egy hét múlva induló bajnokság előtt:
“Sok jó momentumunk volt a Bundesligában 2023-ban. Csupán egy vereséget szenvedtünk el az idei naptári évben, volt viszont négy elkerülhető döntetlenünk is. Az egyértelmű cél, hogy az előző idény első néhány mérkőzéséből tanuljunk, ott ugyanis sok pontot hullajtottunk el feleslegesen. Nem szeretnénk üldözőszerepbe kerülni, sokkal inkább már a kezdéstől fogva jelen szeretnénk lenni a küzdelmekben. A felkészülésünk még nem ért véget – kihasználjuk augusztus maradékát arra, hogy eddzünk, miután egy héten csak egy mérkőzésünk lesz.”

… a remek közönségről Mainzról:
“Remek mérkőzésünk volt a légkör tekintetében. Elismeréssel adózunk a Schott Mainznak, lenyűgözően fogadtak minket. A mi Fekete-Sárga fiaink és lányaink is a lelátókon mindent megtettek azért, hogy újra hazai pályán láthassanak minket a Német Kupában, amire már nagyon régen került sor utoljára.”

… Niklas Süle cseréjéről:
“Egy lökésnél kapott egyet a hátára. Jelezte, hogy tudja folytatni, de nem szerettünk volna kockáztatni.”

… Karim Adeyemi és Felix Nmecha távolmaradásáról:
“Karim jobban néz ki, azt reméljük, hogy a következő hét elején be tud már kapcsolódni az edzésekbe. Felix az elmúlt néhány napban továbbra is fájdalmat érzett a bokájában. Szintén reménykedünk abban, hogy a szezonrajtra felépül és egészséges lesz. Még eldöntjük, hogy a Köln elleni találkozó korai lesz-e nekik, de mindketten nagyon jó úton haladnak.”