Terzic: Kemény munka, szorgalom, rengeteg önkritika

Edin Terzic rendkívül kritikus volt csapata teljesítményével kapcsolatban, különösen kiemelve a szereléseiket, párharcaikat. A mérkőzést követő sajtókonferencián elmondta: “Szeretnénk ezekből olyan gyorsan tanulni, amennyire csak lehet, hogy előnyünkre fordíthassuk a helyzetet otthon a Heidenheim ellen péntek este.”

Edin Terzic a bochumi mérkőzésről:
“Nem vagyunk elégedettek sem a teljesítménnyel, sem az eredménnyel. Egy nagy szenvedéllyel játszó csapattal mérkőztünk meg, és rengeteg elem hiányzott a játékunkból, különösen az első játékrészben. A második félidő nyitó szakaszában jobb volt a helyzet, de újra nyílttá vált az egész a végéhez közeledve, két csapat küzdött a győzelemért a pályán. A teljesítményünk nem volt elegendő ahhoz, hogy győztesekként kerüljünk ki ebből a párharcból.”

… a taktikai megközelítésről:
“Négy szempontot kell figyelembe vennünk egy olyan csapat ellen, amelyik ennyire bátran és nyíltan védekezik: aktivitás, hogy a területeket növeljük, és ne tudjunk kettő az egy elleni szituációt teremteni a számukra, pozíciócserék és kontramozgások a mélység kialakításában, egy a kettő elleni akciók a széleken, amik esetünkben ritkán történtek meg, valamint támadásokban is szeretnénk jobb képet festeni magunkról. Ez ma csupán pár rövid periódusra valósult meg, melynek során tudtuk kis ideig a mérkőzést irányítani, viszont nem tutunk néhány lehetőséget megfelelően kiaknázni. A VfL viszont nem hezitált, minden lehetőségüket megragadták arra, hogy beíveljék a labdáikat a kapunk elé, vagy épp lövéssel riogassák a védelmünket.”

… a párharcokról:
“Tudtuk, hogy rengeteg párharc lesz a mérkőzésen. Ha nem mutatjuk meg az elszántságot, hogy mindent bedobjunk ezekben az 50-50 helyzetekben annak érdekében, hogy 60-40, vagy épp 70-30 arányban a javunkra billentsük, akkor nyílttá válik a mérkőzés. Ez pontosan így történt az első játékrészben, és ugyanígy nyitottá vált minden az utolsó 15 percre is. Nem vagyunk ezzel megelégedve. Szeretnénk ezekből olyan gyorsan tanulni, amennyire csak lehet, hogy előnyünkre fordíthassuk a helyzetet otthon a Heidenheim ellen péntek este.

… az új középpályáról:
“Természetesen azt szeretnénk, hogy minden azonnal működjön, és mindenki tudja azonnal, hogyan reagálnak a többiek, de ehhez idő kell. Ezt azonban senki sem fogja nekünk ajándékozni: ahhoz, hogy idáig jussunk, keményen kell dolgoznunk, szorgalmasan, rengeteg önkritikával! A srácok ráléptek a gázra az edzéseken, de a hét csak akkor lesz igazán jó, ha a mérkőzésünk is jól sikerül – ezt viszont nem tudtuk ma megmutatni.”

… Mats Hummels cseréjéről:
“Jelezte a félidei szünetben, hogy görcsöl a háta. Kezeltük, de jelezte, hogy nem tudja folytatni.”

… a teljesítményről a hét héten át tartó felkészülést követően:
“Nem volt annyira gördülékeny, mint ahogy azt az első két mérkőzésre elképzeltük. Biztos vagyok abban, hogy nem tart sokáig újra felfedezzük azt a könnyedséget és aktivitást, amire szükségünk van, hogy mindenki elérje a magában rejlő potenciált. Hét héten át tartó felkészülés: ez pontosabban azokra érvényes, akik nem szerepeltek hazájuk válogatottjánál – rájuk öt hét várt. Néhány játékosnak csupán három hét jutott, de volt, akinek hét nap adatott meg.”