HIVATALOS: Niklas Füllkrug a Borussia Dortmund játékosa!

A Bundesliga regnáló gólkirálya immáron a Borussia Dortmund játékosa: a 30 esztendős Niclas Füllkrug az SV Werder Brementől érkezik Dortmundba. A válogatott csatár átesett az orvosi vizsgálatokon a mai nap során Dortmundban, és 2026 júniuásig szóló szerződést írt alá a Fekete-Sárgákkal.

Az átigazolással kapcsolatosan a sportigazgató, Sebastian Kehl elmondta: “Niclas az évek során bebizonyította, hogy mennyire veszélyes a kapu előtt, és tavaly a gólkirályi címet is elhódította. Köszönhetően a remek teljesítményének, egyértelműen fontos elemévé vált válogatottja támadószekciójának. Niclas egy kooperatív támadó, hatékony a levegőben, jó fizikumú, hisz magában az egy az egy elleni szituációkban, és kellemetlen ellenfél a párharcokban. Mindezen képességeivel megtestesíti azt a profilt, amit a csapatunkba keresünk. Niclas szenvedélyesen várja a munkát itt a Borussia Dortmundnál. Izgatottan várjuk, mit nyújt számunkra egy ilyen pozitív szemléletű játékos, aki teljesen elkötelezi magát a klubunkért. A BVB ambíciózus célokkal vág neki mindhárom kiírásnak, és meggyőződésünk, hogy Niclasszal javul a helyzetünk.”

A hannoveri születésű Füllkrug az előző idényben 28 bajnoki mérkőzésen 21 pontot szerzett a kanadai táblázaton (16 gól, 5 gólpassz), hét alkalommal is az első gólt jegyezte, valamint nyolcszor talált be az utolsó negyed órában tavaly. Átlagosan minden harmadik bajnokiján talál be a csatár (128 bajnoki mérkőzés, 44 találat). A német válogatottban 9 mérkőzésen 7 találatnál jár a 189 centiméter magas csatár, aki a világbajnokságon is eredményes volt a spanyolok elleni 1-1-es döntetlen során.

Maga a játékos így nyilatkozott az átigazolásról: “A Borussia Dortmund egy rendkívül különleges klub. Rendkívül boldog vagyok a lehetőség miatt, mivel az volt a vágyam, hogy ehhez a csapathoz tartozhassak. A BVB-nál megvan a lehetőségem arra, hogy játékosként fejlődjek, illetve új tapasztalatokat szerezhessek. Nagyon izgatott vagyok az előttem álló feladatok kapcsán, és szeretnék a lehető legsikeresebb lenni ezzel a csapattal. Alig várom, hogy megtapasztalhassam a stadion hangulatát is BVB játékosként az elképesztő szurkolókkal karöltve.”