Moukoko és Brunner Fritz Walter aranymedált kapott

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) kihirdette a Fritz Walter medál idei győzteseit, melyet az ország legjobb fiatal játékosai kaphatnak meg. A 2004 és 2006-ban születettek között két Borussia-játékos is kiérdemelte ezt a díjat.

A 2004-ben született játékosok közül ezt az elismerést idén Youssoufa Moukoko kapta meg. A 18 esztendős játékos Brajan Grudát (1. FSV Mainz 05), valamint Umut Tohumcut (TSG 1899 Hoffenheim) előzte meg, így 2021 után újra díjazott lett Moukoko. A csatár 2016 óta tagja a BVB-nak, és az ifjúsági csapatokat megjárva végül bemutatkozhatott a Bundesligában a 16. születésnapját követően, mellyel a legfiatalabb debütánssá vált a bajnokság történetében. Moukoko ezidáig 58 alkalommal lépett pályára a Dortmund színeiben a Bundesligában.

A másik díjazottunk Paris Brunner, aki jelenleg a BVB U19-es csapatában játszik, ő a 2006-ban született játékosok közt kapta meg a medált. Az ezüstérmet Noah Darvich (Barcelona), a bronzot pedig Assan Ouedraogo (FC Schalke 04) kapta meg.

Lars Ricken, a Borussia Dortmund utánpótlásrészlegének vezetője elmondta: “Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy Marc-Andre Kruska, Mario Götze (aki kétszer kapta meg) és Felix Passlack után újabb két játékosunk érdemelte ki a Fritz Walter aranyérmet teljesítményével a pályán belül és kívül. Mindkét játékos sokat letett az asztalra ezért a díjért. Az is büszkévé tesz minket, hogy az U17-es és U19-es szinten ugyanabból a klubból került ki a győztes.”

Joti Chatzialexiou, a nemzeti csapatok sportigazgatója is kommentálta a díjazást: “Youssoufa jó úton halad ahhoz, hogy megvesse a lábát egy élvonalbeli német csapatban, Paris pedig megmutatta az Ifjúsági Ligában és az U17-es Európa-bajnokságon is, hogy képes különbséget jelenteni a fontos mérkőzéseken.”