Mats Hummels történelmet írt a Bundesligában

Mats Hummels betalált a Freiburg ellen, így immáron ez zsinórban a 16. szezonja, ahol legalább egyszer eredményes, és ezzel a Bundesligában többedmagával rekorderré vált. Csupán öt játékos tudta ugyanezt megcsinálni előtte: Michael Zorc, Holger Fach, Bernd Nickel, Olaf Thon és WIlli Neuberger. A mérkőzés érdekességei következnek.

Fordulat: A Borussia Dortmund 2022 augusztusa után először nyert meg egy Bundesliga-bajnokit úgy, hogy a félidőben még hátrányban volt. Az akkori ellenfél és helyszín nem ismeretlen: épp a Freiburg otthonában vendégeskedett akkor is a csapat.

Nehezen verhető: A BVB csupán egyet veszített el 2023-ban a 23 Bundesliga-bajnokijából.

Rögzített helyzetek: A vezetést érő gól rögzített helyzetből született, és a BVB ebben az idényben immáron harmadik találatát szerzi így, és ez volt a második gólja szögletet követően.

Dupla: Mats Hummels harmadik alkalommal duplázott a Bundesliga-karrierje során, legutóbb a Bielefeldet mattolta kétszer 2020 októberében.

Stabilitás: Idén eddig négy mérkőzést játszott le a csapat, és Donyell Malen három különböző találkozón is eredményes volt.

image

Első pont: Niclas Füllkrug megszerezte első pontját a kanadai táblázaton BVB mezben, miután ő készítette elő az egyenlítést érő találatot.

Mumuscsapat: Christian Streich 17. alkalommal veszített el Bundesliga-mérkőzést a Dortmund ellen a Freiburg edzőjeként – többet, mint bármelyik másik csapat ellen.