Terzic: “… nem vagyunk 100%-os állapotban”

A Freiburg elleni 4-2-es sikert követően Edin Terzic, Sebastian Kehl, Emre Can, Mats Hummels és Marius Wolf is megosztották gondolataikat a médiával. A mérkőzés reakciói következnek.

Edin Terzic: “Elégedettek vagyunk ezzel a győzelemmel, de nem vagyunk 100%-os állapotban. Ami nem igazán tetszett az az, hogy a jó nyitófázis után nem tudtuk uralni a helyzetet. A célunk az volt, hogy elkerüljük a beíveléseket a büntetőterületünknél, ezt nem sikerült kivitelezni. Viszont a 60. perctől átváltottunk háromvédős rendszerre, és két csatárral játszottunk Niclas Füllkrug és Donyell Malen révén, ami kifizetődött.”

Sebastian Kehl: “Különböző periódusokat prezentáltunk a mérkőzésen a játék képét illetően, és úgy vélem, nem mindenki adott bele 100%-ot. A rövid időn belül bekapott gólok teljesen elkerülhetőek lettek volna. A második játékrészben a csapatnak rengeteg jó fázisa volt, és erőfölényt mutatott. Négy gólt tudtunk szerezni, és ez jó érzéssel tölt el. Tudtuk, hogy teljesítenünk kell, és a szerzett gólokkal megfordítani a találkozót.”

Marius Wolf: “Hátrányban voltunk, majd megfordítottuk a találkozót. Ez magabiztosságot ad nekünk, és mentálisan is fontos hatása van. Az, hogy a Freiburg emberhátrányba került is a mi kezünkre játszott, ezt követően tudtuk jobban megjátszani a labdákat, de akkor is a győzelemért küzdöttünk, mikor még egyenlő számban voltunk fent a pályán.”

Mats Hummels: “Ez egy küzdelmes győzelem volt, de nem szeretnék túlságosan negatív oldalról közelíteni felé. Ugyan nem domináltuk a mérkőzést, de irányításunk alatt tartottuk. A Freiburg feljebb kapcsolt, mikor Grifo csereként a pályára lépett, és agresszívabban támadtak. A labda nélkül lanyhult a figyelmünk, és erősítettük ezzel a Freiburgot a törekvéseiben. Képesnek kell lennünk arra, hogy domináljunk az ellenfelek ellen középen, és hogy letörjük őket a saját játékunkkal – ezt csapatként, együttt kell, hogy kivitelezzük.”

Emre Can: “Ez fontos győzelem volt, sosem könnyű Freiburgban nyerni. A győzelem ellenére ez nem volt túl kellemes, de a végén a pontok számítanak. Nem álltunk le a saját játékunkkal, a Freiburg viszont változtatott a sajátján, és nyomást gyakorolt vele: ezt követően már nem találtunk erre megoldást. Ahogy mondtam, Freiburgban sosincs könnyű dolga az ellenfeleknek. Ami igazán számít itt, a három pont megszerzése.”