Ryerson eredményes volt 100. Bundesliga-bajnokiján

Julian Ryerson mérföldköve mellett Mats Hummels is komoly eredményt állított be, utolérte ugyanis Michael Zorc klubrekordját! A mérkőzés érdekességei következnek.

Hatékonyságért győzelem: A Borussia Dortmund hat lövésből három gólt szerzett, és 1,8-as xG-mutatóval bírt, továbbá rendkívül szervezetten játszott emberhátrányban is. A TSG 15 lövésre 2,1-es xG-mutatóval bírt, de nem tudtak belőle többet kihozni.

Klubrekord: Mats Hummels 260. alkalommal ünnepelhetett győzelmet a BVB mezében, mellyel beérte Michael Zorc klubrekordját.

Mérföldkő: Julian Ryerson 100. alkalommal lépett pályára a Bundesligában, és megszerezte egyben negyedik találatát is.

Gólszéria: Marco Reus zsinórban harmadik bajnoki mérkőzésén volt eredményes – ilyen szériát legutóbb több, mint két éve, a 2020/21-es idény végén tudott felmutatni. A BVB mezében 117. Bundesliga-találatát szerezte: csupán Manfred Burgsmüller és Michael Zorc volt nála többször eredményesebb a klub színeiben a Bundesligában, ők 135, valamint 131 alkalommal ünnepelhettek találatot.

Kedvenc ellenfél: A Borussia Dortmund mind az öt legutóbbi mérkőzését megnyerte a TSG Hoffenheim ellen – soha korábban nem tudtak ilyen hosszú szériát felmutatni ellenük.

Szinte verhetetlen: A BVB immáron 14 bajnoki óta veretlen (9 győzelem, 5 döntetlen) – ez a leghosszabb, jelenleg is futó széria a bajnokságban.

Vonzás: Ramy Bensebaini lecseréléséig a legtöbbször ért labdához a pályán lévő játékosok közül, összesen 63 alkalommal találkozott a játékszerrel.

Kiállítás: A BVB soraiból 67 mérkőzés után először küldtek le embert a pályáról – ez volt a leghosszabb széria a Bundesliga csapatai közül jelenleg. Bensebainit Bundesliga-karrierje során harmadik alkalommal állították ki mérkőzésről a bajnokságban.

Megmentőnk, a kapufa: A Dortmund ellenfelei idén hét alkalommal találták el a kapufát – egyetlen másik csapatnak sem volt még ilyen szerencséje gólszerzési kísérletnél.