Terzic: “…megmutattuk, miből áll az, amikor megvéded a győzelmedet”

Edin Terzic a mérkőzést követően ugyan kiemelte, van bőven hova fejlődni, de az eredménnyel elégedett volt, különösen annak fényében, hogy milyen körülmények között alakult ki. Mellette Gregor Kobel, Niclas Füllkrug és Julian Ryerson is értékelték a látottakat.

Edin Terzic: “Fontos győzelmet szereztünk, különösen a mérkőzés alakulásának fényében. A mérkőzést nagyon jól kezdtük, hamar uralni kezdtük, és volt két remek helyzetünk. Mikor azonban szükségtelenül elveszítettük a labdát a támadásépítésünkben, és beengedtük az ellenfelet a saját területünkre, akkor veszélyessé vált a helyzet. A büntetőt követő játékszakasz nem alakult kedvezően a számunkra. A második játékrész elején az ellenfél előtt adódott két remek lehetőség, ez nem tetszett nekünk. A piros lapot követően szinte új mérkőzés vette kezdetét, új oldalunkat tudtuk megmutatni – megmutattuk, miből áll az, amikor megvéded a győzelmedet. Ez részünkről egy újabb fejlődést mutatott. Két hete Freiburgban azt mondták, csak azért tudtunk nyerni, mert emberelőnybe kerültünk. A mai napon viszont mi kerültünk hátrányba nem kevés időre, és nem csak azt mutattuk meg, hogy védeni tudjuk a kapunkat, hanem azt is, hogy így is veszélyesek vagyunk a túloldalon. Ez egy fontos győzelem volt a számunkra, noha sok területen kell még fejlődnünk – így is elégedettek vagyunk a győzelemmel viszont.”

Gregor Kobel: “Nehéz mérkőzésünk volt, a Hoffenheim egy remek ellenfél. Az elejétől fogva küzdöttünk, és voltak olyan szakaszok, ahol nem voltunk annyira dominánsok, mint amennyire szerettünk volna lenni. A feladatunkat elvégeztünk – és ebben benne volt az a remek egyéni teljesítmény is, amit Julian Ryerson vívott ki a legvégén, igazi őrület volt a találata. A srácok a helyükön voltak a fontos pillanatokban, és elvégezték a munkájukat. Az én szemszögemből nézve folytatódhatnak így a meccseink, ha megnyerjük azokat.”

Niclas Füllkrug: “Újabb akadályt küzdöttünk le egy hosszú szezon során. Ezek olyan eredmények, amelyek erősebbé tesznek minket. A játékunkat nézve még mindig nem vagyunk tökéletesek. Be tudunk viszont jutni veszélyes területekre, potenciális helyzeteket tudtunk kialakítani és három gólt is szereztünk úgy, hogy hosszabb időre emberhátrányban voltunk. A küzdőszellem és a győzni akarás a csapatunk része volt ma. 3-1-re nyertünk a Hoffenheim otthonában, ami sosem egy egyszerű feladat. Ezek azok a győzelmek, amelyeket látni szeretnél a siker felé vezető úton.”

Julian Ryerson: “Mats azt mondta nekem, hogy passzolnom kellett volna, Haller mellettem futott. Én nem vettem őt észre, és üresen voltam, szerencsére be is ment a labda. Nem gondolkoztam sokat – labdát szereztem, megiramodtam, és túljutottam a kapuson. Jól védekeztünk. Egyben maradtunk, és aktívak voltunk a párharcokban is, ami kulcs volt a győzelemhez.”