1-0, 1-2, 4-2 – őrült meccsen nyert a Borussia az Union ellen

A Borussia Dortmund zsinórban negyedik győzelmét szerezte meg a Bundesligában, és az elmúlt öt év legjobb rajtját vette. A teltházas Signal Iduna Parkban 4-2-re győzték le az 1. FC Union Berlin együttesét a 7. játéknapon, aminek köszönhetően 17 ponttal állnak a bajnokságban.

A kaotikusnak bizonyuló első játékrészben az első előretörés az Unionhoz volt köthető – Gosens az 5. percben lőtt, kísérlete azonban szélesnek bizonyult, míg Behrens egy perccel később a kapufát találta el, noha a partjelző emelte zászlaját les miatt. Az első gólt azonban a BVB szerezte: Reus szögletét követően Füllkrug őrizetlenül maradt, és hatalmas erejű (74 km/h) fejeléssel zúdította a kapura a labdát. Rönnow ezt tudta hárítani, ám megfogni már nem, így Füllkrug a kipattanót közelről a kapuba pofozta, amivel a hetedik percben 1-0-ra módosította az állást. A vezetés azonban csak két percig tartott, mivel az Union első szöglete találatot ért: Trimmel beívelését Gosens bólintotta a kapu felé, ami megpattant Füllkrugon, és a hálóban kötött ki.

Ezt követően két szabadrúgás utáni gól és két VAR-közbeavatkozás szakította meg a mérkőzést. A 18. percben Kral fejelte be az érkező labdát, majd több, mint négy perc tanácskozás után döntöttek arról, hogy lesről született a találat, így érvénytelenítették azt. A túloldalon Füllkrug értékesítette Reus szabadrúgását a 26. percben – a TV-képernyőkön tisztán látszódott a helyzet, ám a VAR itt is igénybe vett némi időt, mielőtt megállapították a lest ennél a helyzetnél is.

Harmadik alkalommal is közbeszólt a VAR, ezúttal büntetőt ítélt az Union javára. A 24. percben Bonucci szabálytalanságát Füllkruggal szemben nem büntették, ám a túloldalon Hummels Beckerrel szembeni párharcát már szabálytalannak látta, noha Ittrich játékvezető először továbbengedte az akciót. A büntetőt Bonucci végezte el, aki a 31. percben vezetéshez juttatta ezzel csapatát. A Borussia játékából ekkor hiányzott a tempó és a hibák megbüntetése – csupán egy érdemleges lehetőségük adódott még a szünet előtt, de Bynoe-Gittens lövését szögletre mentették a hatperces hosszabbítás második percében.

image

A szünetben Brandt állt be a csapatba, hogy életet leheljen a Fekete-Sárgák játékába, melyből hiányzott addig a kreativitás. Szintén Brandt volt az, aki a második félidő első dortmundi lehetőségét jegyezte a 48. percben, de távoli lövését Rönnow menteni tudta. A Borussia változtatott támadásépítésén, immáron Canon keresztül mentek az akciók, és öt percen belül meg is tudták fordítani az állást. Először Hummels passzolt Nmechának, aki Schlotterbecknek továbbított, aki 30 méterre a kaputól középen kapott labdát. Ő egy-két lépéssel előrébb ment vele, majd egy hatalmas lövést eresztett el, amibe Rönnow bele tudott ugyan érni, de menteni már nem volt lehetősége a 88 km/h-val érkező játékszert. Öt perccel később Brandt tisztázta Trimmel ívelését a saját büntetőterületén belül, majd Reus vitte a labdát előre, végül kiszúrta az érkező Brandtot és elépasszolt, amit a játékos érvényesített is – 3-2-re módosítva az állást ezzel az 54. percben.

image

Az Union továbbra is próbálkozott megvetni a lábát. Az 51. percben Schlotterbecknek kellett mentenie, majd Aaronson lőtt kissé szélesen a 65. percben. Végül újra a BVB csapott le könyörtelenül: Rönnow ütötte ki a csereként beállt Reyna ívelését középre, amit Ryerson lőtt rá 19 méterről – kísérlete megpattant Gosensen, és a hálóban kötött ki így, amivel 4-2 lett az állás a 71. percben. A hosszabbítás utolsó percében Haller még betalált ugyan, ám kéz miatt azt érvénytelenítették, maradt tehát a 4-2-es hazai siker, és tovább folytatódik a Dortmund jó, az Union esetében pedig a rossz szériája.

A mérkőzés videós összefoglalója:

<div align=”center”><iframe width=”853″ height=”480″ src=”//ok.ru/videoembed/6600480393928″ frameborder=”0″ allow=”autoplay” allowfullscreen></iframe></div>