Brandt, Reus és a védelem remek gólszériát fut

A Borussia Dortmund játéka a szünetet követően rendkívül hatékonnyá vált, első öt helyzetéből hármat is gólra tudott váltani. Az Union Berlin játéka ezzel szemben már nem volt annyira öszeszedett, és 2020 decembere után először veszítettek el egy olyan mérkőzést, melyen vezettek is. A mérkőzés érdekességei következnek.

2023-ban az élen: A BVB zsinórban negyedik bajnokiját is megnyerte. A csapat 15 Bundesliga-mérkőzés óta veretlen, ez a leghosszabb széria jelenleg a ligában. 2023-ban 63 pontot szereztek eddig, amivel messze a legeredményesebbek ebben a naptári évben – őket jelenleg a Lipcse követi 51 ponttal.

Az elsó gól dönt: A Borussia Dortmund és az Union Berlin 11. alkalommal nézett egymással farkasszemet, és az eddigi “szabály” továbbra is él: amelyik csapat megszerzi a mérkőzés első találatát, az nyeri a találkozót.

Üres kéz: Az Union mind az öt bajnoki mérkőzését elveszítette Dortmundban, és 17 gólt kapott ezek során.

Hazai erődítmény: A BVB hazai pályán 19 mérkőzés óta veretlen a Bundesligában, ebből 16-ot meg is nyert.

Futólépés: A BVB öt kilométerrel kevesebb távot futott le az első félidőben az Unionhoz képest – a második játékrészre azonban a teljesített távot kiegyenlítették.

Védőgól: Nico Schlotterbeck és Julian Ryerson találata a Borussia Dortmund negyedik, valamint ötödik találata volt idén, amit védőjátékos szerzett – ebben az élen áll a csapat a ligában.

Vezető erő: Marco Reus zsinórban negyedik Bundesliga-mérkőzésén került fel a kanadai táblázatra (az első három mérkőzésen három góllal, most pedig két assziszttal került fel).

Gólveszély: Julian Brandt zsinórban hatodik bajnoki mérkőzésén volt érintett találatban – kettőt maga szerzett, négyet pedig előkészített.

Veszélyes szögletek: A Fekete-Sárgák az idei szezonban harmadik alkalommal voltak eredményesek szögletből, és már most annyi találatuk van ilyen helyzetből, mint amennyit tavaly a teljes idény során szereztek.