Tovább folytatódik a hazai sikerszéria

22-6-os lövési arány, 2,71-0,44-es xG mutató. A Dortmund megérdemelten nyert a Werder Bremen ellen, noha az 1-0-s eredmény elég szűkösnek hat a látottak alapján. A mérkőzés érdekességei következnek.

A pénteki széria folytatódik: A Borussia Dortmund 35 mérkőzés óta veretlen a Signal Iduna Parkban péntek esténként, lassan 20 évvel ezelőtt kaptak ki egy forduló nyitónapján saját otthonukban. A legutóbbi vereséget 2004 januárjában szenvedték el a Schalkétól hazai pályán pénteken, 1-0-ra nyert akkor a rivális együttes.

Hazai erőd: A BVB immáron 20 bajnoki mérkőzés óta veretlen otthon, ebből 17-et meg is nyert a csapat.

A gólszéria folytatódik: A Fekete-Sárgák zsinórban ötödik bajnoki mérkőzésüket nyerték meg, és immáron 16 bajnoki mérkőzés óta veretlenek – ez jelenleg a leghosszabb futó sorozat az élvonalban.

Garantált gólok: A Borussia Dortmund zsinórban 56. hazai bajnoki mérkőzésén is be tudott találni, és tovább folytatódik ezzel a klubrekord.

Második az örökranglistán: Mats Hummels 349. Bundesliga-bajnokiján lépett pályára a BVB mezében, ezzel beérte Roman Weidenfellert a második helyen – előttük pedig Michael Zorc szerepel 463 mérkőzéssel. Ha a Bayern Münchenben játszott mérkőzéseit is számítjuk, akkor ez volt Hummels 424. Bundesliga-mérkőzése, ami pontosan annyi, ahányszor Franz Beckenbauer lépett pályára.

Házon belül: Marco Reus 274. bajnokiján lépett pályára a BVB mezében, amivel a 34 esztendős játékos utolérte a klub sportigazgatóját, Sebastian Kehlt.